Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Aprilie 2020
Vizualizari: 233
Comentează add

Rusia este dependentă de veniturile din exportul de petrol şi gaze, dar are un fond rezervă pentru a acoperi golurile din bugetul naţional.

Rusia are suficiente rezerve pentru a compensa scăderea preţului petrolului

sergiu-stet

  Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.        Foto:Arhivă.

Pe fondul întrebărilor privind starea economiei Rusiei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marţi, 21 aprilie, că ţara are suficiente rezerve de lichidităţi pentru a compensa căderea preţului petrolului.
 
CNN transmite că în cadrul unei conferinţe de presă, Dmitri Peskov a minimalizat efectul scăderii bruşte a preţului la petrol, afirmând că scăderea cotelor de referinţă din luna mai "este efectiv un moment de speculaţie, un moment al tranzacţiilor", iar modificarea pieţei pe preţuri negative "nu ar trebui să fie pictată în culori apocaliptice".
 
Rusia este dependentă de veniturile din exportul de petrol şi gaze, dar are un fond rezervă pentru a acoperi golurile din bugetul naţional.
 
"Principal este că guvernul şi conducerea noastră deţin toate rezervele necesare pentru compensarea consecinţelor negative ale instabilităţii internaţionale asupra economiei noastre şi, bineînţeles, vor fi folosite toate resursele pe care le avem la dispoziţie", a declarat Dmitri Peskov.
 
Oficialul rus a mai spus că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are intenţia democamdată de a discuta problema căderii preţurilor la petrol cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump.
 
Cei doi lideri au avut cel puţin patru convorbiri telefonice în ultimele săptămâni.

Etichete KremlinDmitri PeskovpetrolbugetgazVladimir Putin,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live