Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Iulie 2022
Vizualizari: 322
Comentează add

TIMPUL.md : Rusia ar vrea în Republica Moldova o armată fără arme. Moscova vine cu noi declarații trăsnite

"Rusia ar vrea în Republica Moldova o armată fără arme"

sergiu-stet

    Foto: Arhivă.

Suportul militar occidental pentru Republica Moldova nu va contribui la securitatea Chișinăului și rezolvarea problemei transnistrene. Astfel de declarație a fost făcută de adjunctul directorului Departamentului mass media al ministerului rus de Externe, Alexei Zaițev, care a menționat că Rusia îndeamnă Republica Moldova să aibă o poziție ”echilibrată” cu privire la armamentul oferit de țările NATO, scrie RIA Novosti.
 
„Armamentul NATO oferit R. Moldova va submina statutul de neutralitate și nu va contribui la întărirea securității țării. Mai mult, nu cred că va contribui la crearea unei atmosfere favorabilă pentru progrese în rezolvarea problemei transnistrene. Îndemnăm din nou R. Moldova să aibă o poziție echilibrată cu privire la cooperarea militară cu Vestul, care, după cum arată experiența istorică, urmărește scopuri care sunt departe de păstrarea păcii” a declarat Zaițev.
 
Posibilele livrări de armament din țările NATO în Republica Moldova nu le permit autorităților de la Moscova să doarmă liniștit. După declarația ministrului britanic de Externe, Liz Truss, privind pregătirea Alianței Nord-Atlantice de a ajuta Chișinăul să alinieze armata la standardele NATO, rușii au dat zeci de declarații pe această temă.
 
Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că aceste livrări de armamente nu vor contribui la consolidarea capacităților de apărare ale Republica Moldova.
 
     Articol apărut în Timpul (Republica Moldova)
 

Etichete Alexei ZaițevRepublica MoldovaRusiapresă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live