Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

11 Februarie 2022
Vizualizari: 578
Comentează add

Rusia ar putea invada Ucraina în orice moment, avertizează secretarul de stat american, Antony Blinken.

Rusia ar putea invada Ucraina "în orice moment"

Foto: Arhivă

Realizator: Cătălin Gomboş - Rusia ar putea invada Ucraina în orice moment, a avertizat astăzi secretarul de stat american, Antony Blinken. Ambele ţări desfăşoară în acest moment exerciţii militare, care au loc în Belarus, Ucraina şi la Marea Neagră. Între timp, la Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului s-a plâns că Occidentul nu înţelege conflictul din Ucraina.

Reporter: Ciprian Sasu - Rusia ar putea să lanseze ofensiva împotriva Ucrainei chiar şi înainte ca Jocurile Olimpice de la Beijing să se încheie, a declarat Anthony Blinken, care a precizat că forţe ruseşti continuă să spsească în apropierea graniţelor Ucrainei. Secretarul de stat american a adăugat că Statele Unite vor continua să își reducă personalul de la ambasada lor din Kiev, în condițiile în care cu doar o zi în urmă, președintele Joe Biden le recomandase cetățenilor americani să părăsească acum Ucraina, întrucât situația se poate deteriora rapid.

Şi premierul britanic, Boris Johnson, a declarat ieri că a ajuns la cel mai periculos moment al crizei, dar nu crede că s-a luat încă vreo decizie la Moscova. Rusia a mobilizat peste 100.000 de militari în apropierea granițelor Ucraina şi a lansat ieri și jocuri de război în Belarus şi la Marea Neagră, unde a adus recent încă șase nave de luptă. Ucraina a răspuns cu propriile sale jocuri de război, care vor dura până pe 20 februarie, când se încheie și cele din Belarus. Moscova afirmă că nu se pregătește de război, iar Kremlinul a trasmis astăzi, prin purtătorului său de cuvânt, că liderii occidentali nu înțeleg criza din Ucraina. Dmitri Peskov a dat ca exemplu o informație apărută în Kommersant potrivit căreia, la întâlnirea dintre miniștrii de externe rus și britanic, când Serghei Lavrov a întrebat-o pe Liz Truss dacă recunoaște suveranitatea Moscovei asupra regiunilor Rostov și Voroneț, care fac parte din Federația Rusă, șefa diplomației de la Londra a gafat și a spus că acest lucru nu se va întâmpla niciodată.


Etichete (ii)invazieucrainarusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live