Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

16 Septembrie 2019
Vizualizari: 376
Comentează add

Preşedinţii Turciei, al Rusiei şi al Iranului discută la Ankara despre situaţia din Siria şi din Orientul Mijlociu.

Rusia ”ar putea întări securitatea obiectivelor sale energetice”

alexandru-beleavski-moscova

Foto: Pixabay

Preşedinţii Turciei, al Rusiei şi al Iranului discută astăzi la Ankara situaţia din Siria şi din Orientul Mijlociu, după ce ministrul rus de externe a declarat că războiul sirian a luat sfârşit, cu excepţia câtorva focare de terorism.

Discuţiile au loc şi pe fondul noilor acuzaţii americane la adresa Iranului că s-ar afla în spatele recentelor atacuri din Arabia Saudiată. 

Kremlinul nu a exclus discutarea situației create de recentul atac cu drone asupra celor mai mari două rafinării din Arabia Saudită, atac ce a provocat scăderea masivă a producției și creșterea prețurilor mondiale la petrol.

Atacul a fost revendicat de miliţiile houthi din Yemen, grupare şiită susținută de Iran. Arabia Saudită și Statele Unite acuză Iranul că s-ar afla la originea acestui atac, acuzații respinse de Teheran. Iranul este aliatul Rusiei în Siria, iar Arabia Saudită în cadrul grupului de ţări producătoare de petrol OPEC Plus.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova condamnă ferm atacul, dacă a fost, într-adevăr, comis cu ajutorul dronelor, incidentul putând afecta stabilitatea pieței de energie, ministrul rus ale energiei, Alexander Novak, anunțând că Rusia ar putea întări securitatea obiectivelor sale energetice.

El a anunțat că va discuta situația cu omologul său saudit, prințul Abdulaziz bin Salman. Totodată, Alexander Novak a apreciat că rezervele de petrol pe piața internațională sunt suficiente pentru a acoperi scăderea producției în Arabia Saudită.

El însă nu a exclus o reuniune de urgență a grupului OPEC Plus pentru a evalua situația și posibil a revizui acordul ce prevede reducerea producției în scopul menținerii prețurilor.


Etichete atacdroneankara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live