Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Aprilie 2021
Vizualizari: 331
Comentează add

Kremlinul nu a exclus eventualitatea că în Rusia ar putea fi restricționată folosirea sistemelor de plată Visa și MasterCard care utilizează sistemul de transfer bancar SWIFT.

Rusia ar putea încerca să-și dezvolte un sistem de plăți şi transfer bancar

sergiu-stet

  Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. Foto: mid.ru

În Rusia există o bază pentru crearea unui sistem similar cu sistemul de plăți şi de transfer bancar SWIFT, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat Agenţiei de presă RIA NOVOSTI.
 
Ministrul rus de Externe a fost întrebat dacă sistemul de transmitere de date financiare al Băncii Centrale a Rusiei este valid şi funcţional şi dacă poate servi drept o alternativă pentru sistemul SWIFT.
 
"O bază există şi sunt ferm convins de faptul că atât Guvernul, cât și Banca Centrală a Rusiei ar trebui să facă tot posibilul pentru ca această bază să fie fiabilă și să garanteze o independență completă și o garanție împotriva daunelor pe care cineva ar putea încerca să ni le provoace suplimentar", a afirmat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
 
După cum au informat recent surse din Ministerul rus al Afacerilor Externe, Moscova va folosi alte oportunități în cazul în care țara va fi deconectată de la sistemul SWIFT, dar, deocamdată, Rusia nu a renunţat la utilizarea acestui sistem.
 
Kremlinul nu a exclus eventualitatea că în Rusia ar putea fi restricționată utilizarea sistemelor de plată Visa și MasterCard.

Etichete Serghei LavrovSWIFTbănciVisaMasterCard

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live