Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

20 Iulie 2016
Vizualizari: 768
Comentează add

Conducerea Comitetului Internaţional Olimpic a iniţiat consultări juridice pentru a decide dacă Rusia va fi exclusă sau nu de la Jocurile Olimpice.

Rusia ar putea afla mâine daca va fi exclusă de la Rio 2016

alexandru-beleavski

Foto: JO 2016.com.

Conducerea Comitetului Internaţional Olimpic a iniţiat consultări juridice pentru a decide dacă Rusia va fi exclusă sau nu de la Jocurile Olimpice care au loc în august la Rio de Janeiro.

Acest pas fără precedent este rezultatul recomandărilor conţinute în raportul comisiei de anchetă a agenţiei internaţionale anti-doping, WADA, cu privire la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci din 2014.

Raportul acuză autorităţile de la Moscova de organizarea unui program de dopaj în sportul rus şi falsificarea testelor antidoping ale olimpicilor ruşi. CIO a declarat că decizia sa va ţine cont de verdictul Curţii Internaţionale de Arbitraj Sportiv privind admiterea la jocurile din Brazilia a membrilor echipei de atletism a Rusiei neimplicaţi în cazurile de dopaj pentru care a fost suspendată federaţia naţională de profil.

Întrunită ieri la Geneva, Curtea şi-a amânat sentinţa până pe 21 iulie.

De asemenea, CIO a luat hotărârea, valabilă până la sfârşitul acestui an de a nu susţine organizarea în Rusia a manifestărilor sportive de orice fel şi a chemat federaţiile internaţionale ale sporturilor de iarnă să suspende organizarea în Rusia a tuturor competiţiilor majore.

În legătură cu Olimpiada de la Soci, CIO a decis reverificarea tuturor testelor antidoping ale sportivilor ruşi şi înfiinţarea unei comisii de anchetă în legătură cu toţi sportivii, antrenorii, oficialii şi personalul auxiliar din Rusia.

În urma publicării raportului WADA, autorităţile ruse au suspendat din funcţie până la finalizarea anchetei un viceministru al sporturilor şi alţi patru funcţionari sportivi, nu însă şi pe ministrul Vitali Mutko, căruia forul olimpic internaţional i-a refuzat ieri acreditarea la jocurile din Brazilia.
 


Etichete Rio 2016RusiaCIOolimpiadă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live