Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

26 Martie 2018
Vizualizari: 902
Comentează add

Moscova ameninţă cu o ripostă după expulzarea diplomaţilor săi din mai multe state UE şi NATO

Rusia ameninţă cu o ripostă după expulzarea diplomaţilor săi

alexandru-beleavski-moscova

Kremlin.

Ministerul rus de Externe a calificat drept provocare anunţul privind expulzarea diplomaţilor săi şi a promis să riposteze.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat cu câteva minute în urmă că Rusia va răspunde în oglindă la expulzarea diplomaţilor săi din mai multe state UE şi NATO, preşedintelui Putin urmând să îi fie prezentate propuneri privind măsurile de răspuns.

Analiza va fi realizată de Ministerul rus de Externe, însă decizia finală îi va aparţine liderului de la Kremlin, a subliniat Dmitri Peskov, menţionând că Moscova regretă decizia ţărilor respective.

La rândul său, Ministerul de Externe de la Moscova a declarat un protest ferm în legătură cu expulzarea diplomaţilor ruşi, calificând-o drept un act inamical şi provocator, ce nu răspunde intereselor stabilirii cauzelor şi vinovaţilor în cazul Skripal.

Moscova consideră aceste măsuri o continuare a liniei spre confruntarea cu Rusia şi de escaladare a situaţiei în cazul incidentului de la Salisbury.

Ministerul rus de Externe afirmă că Marea Britanie a lansat la adresa Rusiei acuzaţii gratuite şi refuză să ofere explicaţii şi informaţii, calificând poziţia Londrei ca preconcepută, angajată şi ipocrită. "Aliaţii Marii Britanii" - se afirmă în declaraţie - "fără să aibă informaţiile obiective şi exhaustive despre cazul Skripal, au urmat orbeşte principiul unităţii euro-atlantice, /.../ normelor dialogului civilizat între state şi principiilor dreptului internaţional".


Etichete Moscovaripostăexpulzarea diplomaţilorrusiaskripaluedmitri preskovkremlinnatoputinmarea britaniesua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live