Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

31 Iulie 2020
Vizualizari: 384
Comentează add

Rusia amenință că va trimite armament rebelilor din Ucraina

sergiu-stet

   Fost Spital din Slaviansk, regiunea Doneţk.        Foto: Sergiu Şteţ.

Parlamentarul rus Leonid Kalaşnikov, președintele Comisiei pentru relaţia cu CSI din Duma de Stat de la Moscova, a avertizat că Rusia va furniza arme în Donbas, dacă Statele Unite vor acorda asistență militară Ucrainei, scrie Fakti.
 
"Cred că alocarea de către SUA a 300 de milioane de dolari pentru furnziarea de asistență militară Ucrainei ne deschide calea pentru a ajuta oamenii în care doresc să tragă cu această armă", a declarat Kalaşnikov, sugerând că Rusia ar putea furniza armament în autoproclamatele republici populare Doneţk şi Luhansk, înfiinţate de separatişti în estul Ucrainei.
 
În opinia politicianului rus, o astfel de asistență militară, pe care SUA ar putea să o acorde Ucrainei, creează condiții pentru furnizarea de arme ruseşti în Donbas. "În asemenea condiții, avem și noi dreptul de a furniza în mod oficial arme acestor republici. Dacă vreuna dintre părți sau o țară furnizează arme, mai ales letale, nu avem de ales decât să-i protejăm pe acești oameni (din zona separatistă a Ucrainei, n.red), poate nu cu trupe, dar cel puțin prin furnizarea de arme. Și am închide acest subiect, neezitând să furnizăm arme către autoproclamatele republici Doneţk şi Luhansk", a explicat Leonid Kalaşnikov.
 
În acest context, portalul Fakti aminteşte că organizațiile internaționale au publicat în repetate rânduri rapoartele cu privire la faptul că Rusia deja furnizează arme în Donbas. Parlamentarul rus a făcut declaraţiile respective după ce, pe 31 iulie, au apărut informaţii potrivit cărora senatorii americani au pregătit un proiect de lege privind acordarea anuală de ajutor militar Ucrainei, în valoare de 300 de milioane de dolari, care va include și furnizarea de arme letale.
 
Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat în cadrul unei audieri în Senat că administrația americană sprijină o astfel de suplimetare a ajutorului pentru Ucraina.

Etichete DonbasUcrainasecesiuneseparatismRusiaLeonid KalaşnikovFakti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live