Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

3 Iulie 2022
Vizualizari: 266
Comentează add

Rusia afirmă că forțele sale au încercuit Lisichanskul, ultimul oraș pe care ucrainenii îl mai controlau în regiunea Lugansk.

Rusia afirmă că forțele sale au încercuit oraşul Lisichansk

catalin-gombos

Foto: Sergei SUPINSKY/ AFPFoto: Sergei SUPINSKY/ AFP

Realizator: Ciprian Sasu - Rusia afirmă că forțele sale au încercuit Lisichanskul, ultimul oraș pe care ucrainenii îl mai controlau în regiunea Lugansk. Pe de altă parte, armata ucraineană a continuat operațiunile ofensive în sud. 

Reporter: Cătălin Gomboș - Forțele ruse a și cele ale separatiștilor pro-ruși au capturat mai multe sate și au reușit în acest fel să încercuiască Lisichanskul, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova. Reuters notează că până acum nu există vreo confirmare sau vreun alt comentariu al ucrainenilor. Anterior, ambele părți afirmaseră că orașul este sub controlul lor. Un consilier al președintelui Volodimir Zelenski admisese, însă, că există riscul capturării Lisichanskului. Orașul reprezintă ținta momentului pentru forțele ruse din Donbas, după ce acestea au capturat, la capătul unei bătălii sângeroase, Severodoneţkul vecin.

Ambele localități se află în regiunea ucraineană Lugansk, pe al cărei teritoriu a fost proclamat republică separatistă în 2014. Luganskul este parte din Donbas, alături de regiunea Donețk, unde, de asemenea, există o republică separatistă. Acolo ar urma să se desfășoare următoarea etapă importantă a războiului, prima țintă majoră fiind orașul Slaviansk, pe frontul de sud, unde ucrainenii au reușit să îi forțeze pe ruși să se retragă din Insula Șerpilor și au lansat în ultimele săptămâni ofensive limitate în regiunea Herson, a fost bombardată în cursul nopții baza militară rusă din orașul Melitopol, ocupat încă de la începutul războiului. Primarul în exil al orașului a afirmat că baza a primit 30 de lovituri, în timp ce surse rusești vorbesc de 16-18 rachete.


Etichete (ii)rusiaucrainaLisichansk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live