Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iulie 2021
Vizualizari: 279
Comentează add

Rusia acuză Occidentul că încearcă să influențeze alegerile din Republica Moldova.

Rusia acuză Occidentul

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Rusia acuză Occidentul că încearcă să influențeze alegerile din Republica Moldova cu mesaje de dezinformare promovate în campania electorală.

Corespondentul RRA, Alexandr Beleavschi, are mai multe informații de la Moscova.


Realizator: Cu două zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, Moscova a acuzat Statele Unite și Uniunea Europeană de încercarea de a influența rezultatele scrutinului.


Maria Zaharova, purtător cuvânt al Ministerului Rus de Externe: Cu regret, suntem obligaţi să constatăm că în Moldova campania electorală este însoţită de un amestec fără precedent al reprezentanţilor Statelor Unite şi Uniunii Europene în procesele politice interne din această țară.


Realizator: Maria Zaharova a afirmat că apelurile repetate ale Rusiei privind caracterul inadmisibil al declaraţiilor angajate şi atacurilor la adresa oponenților politici nu au fost auzite, ceea ce a dus la agravarea situației politice interne din Moldova și polarizarea societății. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a subliniat că Moscova a susținut și susține suveranitatea de stat a Republicii Moldova, o trimitere la ideile unioniste, independenţa şi integritatea ei teritorială, şi se pronunţă pentru menţinerea liniei echilibrate a politicii externe a Republicii Moldova şi a statutului acesteia de neutralitate, prevăzută în Constituţie. Ea şi-a exprimat speranţa că votul se va desfăşura în conformitate cu legile Republicii Moldova şi dreptul internaţional. Rusia, la rândul ei, va fi gata să coopereze în mod constructiv cu noul parlament de la Chișinău şi guvernul ce va fi constituit în urma alegerilor - a subliniat, de asemenea, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

 

Etichete rusiamoscova(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live