Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

6 Noiembrie 2015
Vizualizari: 772
Comentează add

Preşedintele Vladimir Putin a cerut această măsură până la elucidarea cauzelor catastrofei avionului rus Airbus A321, prăbuşit în peninsula Sinai cu 224 de oameni la bord.

Rusia a suspendat toate zborurile de pasageri către Egipt

alexandru-beleavski-moscova

Foto: Arhiva/Wikipedia.

Rusia a suspendat toate zborurile de pasageri către Egipt, până la finalizarea anchetei privind tragedia produsă, săptămâna trecută, în Peninsula Sinai, unde un avion rusesc de pasageri s-a prăbuşit cu 224 de oameni la bord.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut guvernului să elaboreze mecanismele necesare suspendării tuturor legăturilor aeriene dintre Rusia şi Egipt până la elucidarea cauzelor catastrofei avionului rus Airbus A321 a anunţat, cu puţin timp în urmă, purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov.

Potrivit acestuia suspendarea va fi valabilă până când autorităţile ruse şi cele egiptene vor reuşi să asigure un nivel de securitate corespunzător al legăturilor aeriene.

Vladimir Putin a cerut executivului să asigure întoarcerea cetăţenilor ruşi aflaţi în prezent în Egipt, autorităţile estimând numărul turiştilor ruşi aflaţi în prezent în această ţară la circa 45.000.

Dmitri Peskov a spus că liderul de la Kremlin a fost de acord cu recomandările şefului Comitetului naţional antiterorist al Rusiei, directorul FSB, Alexandr Bortnikov.

"Până când nu vom stabili cauzele adevărate a ceea ce s-a întâmplat, consider oportun să fie suspendate zborurile aviaţiei ruse în Egipt", a spus Alexandr Bortnikov.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin a subliniat că această decizie nu înseamnă în mod necesar că avionul a fost victima unui atentat.

Asupra priorităţii ipotezelor se poate pronunţa numai ancheta, care, până în prezent, nu a formulat nicio concluzie, a subliniat Dmitry Peskov. 


Etichete dezastrul aerian din Egiptprăbuşirea aeronavei ruseştianchetăVladimir Putincauzele prăbuşirii avionuluisuspendarea zborurilor Rusia-Egipt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live