Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Martie 2019
Vizualizari: 894
Comentează add

Potrivit FSB, persoanele reţinute ar fi desfăşurat "activităţi anticonstituționale, bazate pe doctrina înfiinţării unui aşa-numit califat global și răsturnarea actualei conduceri".

Rusia a reținut 20 de etnici tătari în Peninsula Crimeea

sergiu-stet

 

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) anunță că a reţinut în Crimeea 20 de etnici tătari suspectați de implicare în activităţile Hizb ut-Tahrir, mişcare interzisă în Rusia pentru că este considerată organizaţie teroristă.

Potrivit FSB, persoanele reţinute ar fi desfăşurat "activităţi anticonstituționale, bazate pe doctrina înfiinţării unui aşa-numit califat global şi a distrugerii instituțiilor societății seculare, vizând răsturnarea prin forță a actualei conduceri".

Reprezentanţii FSB susţin că, în timpul percheziţiilor, în locuinţele celor reţinuţi au fost găsite cantităţi considerabile de material de propagandă aparţinând Hizb ut-Tahrir. Între timp, Kievul a anunţat că a informat Consiliul Europei şi Uniunea Europeană cu privire la reţinerile operate, miercuri, 27 martie, de forţele de ocupaţie din Crimeea în rândul activiştilor de etnie tătară din peninsula anexată.

Potrivit reprezentantului permanent al Ucrainei la Consiliul Europei, Dmitro Kuleba, "de data aceasta, Ucraina așteaptă nu doar tradiţionala îngrijorare, ci măsuri concrete de protejare a drepturilor tătarilor din Crimeea".


Etichete Hizb ut-Tahrir,Peninsula CrimeeatătarianexareRusiaUcrainaFSB

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live