Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Decembrie 2018
Vizualizari: 525
Comentează add

NATO insistă asupra faptului că atât navele ucrainene cât şi echipajele lor trebuie eliberate şi că Rusia trebuie să permită accesul liber către porturile ucrainene din Marea Azov.

Rusia a permis accesul parţial în Marea Azov

sergiu-stet

  Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: Reuters.

Ucraina a declarat că Rusia şi-a redus blocada din Marea Azov. Moscova a oprit accesul către porturile ucrainene din zonă de când a capturat trei nave ucrainene şi a reţinut echipajele acestora, la finalul lunii noiembrie.

Problema va reprezenta o temă importantă în cadrul unei întâlniri a miniştrilor de externe din NATO, care are loc la Bruxelles marţi. 4 decembrie.

Miniştrii NATO vor trebui să fie foarte precauţi în intenţia de a arăta susţinere pentru Ucraina, în disputa ei cu Rusia, dar şi de a reduce tensiunile pe cât posibil.

NATO insistă asupra faptului că atât navele ucrainene, cât şi echipajele lor trebuie eliberate şi că Rusia trebuie să permită accesul liber către porturile ucrainene din Marea Azov. Miniştrii NATO se confruntă, de asemenea, cu o criză în interiorul alianţei, în care administraţia Trump semnalizează că doreşte să încheie un acord important de dezarmare cu Rusia.


Etichete Marea AzovKerciMarea NeagrănaveRusiaUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live