Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

8 Aprilie 2022
Vizualizari: 208
Comentează add

Rusia neagă că forţele sale ar fi ucis civili, dar tot mai multe dovezi indică opusul, inclusiv înregistrări video, fotografii din satelit şi mărturii ale supravieţuitorilor.

Rusia a fost suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

doina-saiciuc

   Foto: Arhivă.

Rusia a fost suspendată ieri din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, care şi-a exprimat preocuparea pentru criza umanitară şi încălcarea drepturilor omului în Ucraina. Decizia a fost luată pe fondul descoperirilor a sute de morţi, mulţi cu urme de tortură şi de execuţii sumare, în localităţile recapturate de forţele ucrainene.

Rusia neagă că forţele sale ar fi ucis civili, dar tot mai multe dovezi indică opusul, inclusiv înregistrări video, fotografii din satelit şi mărturii ale supravieţuitorilor.

Serviciile secrete germane ar fi interceptat şi comunicaţii ale armatei ruse de la Bucea care ar proba acest lucru. Doina Saiciuc are detalii despre votul din Adunarea Generală a ONU.

Votul Adunării Generale ONU pentru suspendarea din Consiliul pentru Drepturile Omului a unui membru permanent al Consiliului de Securitate, Rusia, a fost unul istoric - a spus ambasadorul Statelor Unite la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield. Vorbind în încheierea sesiunii speciale a Adunării Generale a ONU, Thomas-Greenfield a insistat asupra mesajului transmis Rusiei de comunitatea  mondială.

Linda Thomos-Greenfield: "Am transmis împreună un mesaj puternic că suferința victimelor și supraviețuitorilor din Ucraina nu va fi ignorată. În ciuda tentativei de dezinformare a Rusiei, cu toții am văzut imaginile îngrozitoare din Bucea, Irpin și alte recent eliberate orașe ucrainene".

93 de țări au votat pentru suspendarea Rusiei, 28 împotrivă, iar 58 s-au obținut. În urma votului, Departamentul de Stat a arătat într-o declarație că atrocitățile din Burcea, Irpin și Mriupol sunt, o dată în plus, dovezi ale crimelor de război comise de Rusia și că, prin votul de la Națiunile Unite, lumea trimite încă un semnal clar că Rusia trebuie să înceteze imediat și necondiționat războiul împotriva Ucrainei.


Etichete ONURusiaBurceaIrpinMriupol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live