Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

18 Septembrie 2020
Vizualizari: 415
Comentează add

Rusia a denunțat rezoluțiile Parlamentului European privind Belarus și cazul Navalnîi, și a promis că va răspunde posibilelor sancțiuni.

Rusia a denunțat rezoluțiile PE privind Belarus și cazul Navalnîi

alexandru-beleavski-moscova

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi. Foto: radiochisinau.md

Rusia a denunțat rezoluțiile Parlamentului European privind Belarus și cazul Navalnîi, și a promis că va răspunde posibilelor sancțiuni.

Deputații europeni au adoptat ieri două rezoluții separate în aceste chestiuni, dar cu o concluzie unică: aceea că Rusia nu mai poate fi considerată un partener strategic.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că unificând abordarea celor două probleme, Occidentul arată că va folosi orice teză pentru a menține la un nivel ridicat gradul atitudinilor antirusești, inclusiv pentru a-şi promova propriile interese, dând ca exemplu situația gazoductului ruso-german NordStream 2.

Referindu-se la cazul Navalnîi, Maria Zakharova a precizat că sugerează că Occidentul nu este interesat în stabilirea adevărului, iar propunerea șefului Diplomației europene Josep Borrell de a numi viitorul regim european de sancțiuni globale pentru încălcarea drepturilor omului este o încercare de a impune de la bun început o orientare anti-rusească.

În opinia sa, Uniunea Europeană escaladează campania informațională pentru a garanta caracterul ireversibil al liniei destructive adoptate de UE în relațiile cu Rusia. În același timp, a spus Maria Zakharova, Rusia speră că în UE va prevala simțul rațiunii și aceasta va renunța la practica de a numi în mod arbitrar vinovați și va trage concluzii doar pe baza faptelor reale și confirmate. În același timp, ea a declarat că Rusia va răspunde în oglindă și echitabil la posibilele sancțiuni occidentale. 


Etichete (ii)Navalnîibelarusrusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live