Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

4 August 2022
Vizualizari: 222
Comentează add

Rusiei nu trebuie să i se permite să câştige războiul în Ucraina, a declarat astăzi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Rusia şi-a continuat bombardamentele. Ucraina anunță noi progrese în sud

mario-balint

 Foto: Arhivă.

Rusiei nu trebuie să i se permite să câştige războiul în Ucraina, a declarat astăzi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a precizat că "este în interesul nostru ca acest tip de politică agresivă să nu aibă succes".

În teren, Rusia şi-a continuat bombardamentele, iar Ucraina a anunţat noi progrese în zona de sud, unde în ultimele săptămâni a lansat mai multe contraatacuri şi a eliberat zeci de localităţi.

În sudul Ucrainei se află şi corespondentul RRA, Mario Balint, care ne oferă ultimele informaţii de la faţa locului.


Reporter: Mario Balint - În această dimineață explozii puternice au zguduit din nou orașului Mikolaiv, după ce raiduri aeriene rusești au mai avut loc în jurul orei 4:00.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile ucrainiene, de când a început invazia Rusiei în Ucraina, 131 de locuitori din Mikolaiv, inclusiv un copil, au fost uciși şi încă 590 au fost răniți în lovituri.

Pe de altă parte, Comandamentul Operațional Sud a confirmat distrugerea postului de comandă al Corpului 22 de Armată al Trupelor de Coastă al Flotei Mării Negre al Federației Ruse din Cernobaivka, regiunea Herson.

Comandamentul era amplasat pe aeroportul din oraș şi a fost distrus de bateriile HIMARS, operate de militarii ucraineni din cadrul Armatei de Sud.

De asemenea, potrivit Comandamentului Operațional Sud al Ucrainei, reţeaua de informatori ai Rusiei în sudul ţării a fost destructurată. Membrii reţelei de informaţii interregionale ruseşti a FSB au fost reţinuţi de serviciile speciale ucrainene.

Liderul acesteia s-a dovedit a fi un odesan, cu nume de cod "Profesorul", transmite Serviciul de Informaţii al Ucrainei.

Aceştia furnizau informaţii despre clădirile administrative şi obiectivele de infrastructură critică din diferite regiuni ale Ucrainei. Un alt agent al reţelei a fost reţinut în regiunea Ivano-Frankivsk.


Etichete ucrainarusiaexploziinatohimarsracheteodesa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live