Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALA Luni, 25 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

14 Aprilie 2018
Vizualizari: 559
Comentează add

Rusia a convocat de urgenţă Consiliul de Securitate al ONU după loviturile aeriene lansate azi-noapte împotriva Siriei de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie.

Rusia a convocat de urgenţă Consiliul de Securitate al ONU

alexandru-beleavski-moscova

Rusia a convocat de urgenţă Consiliul de Securitate al ONU după loviturile aeriene lansate azi-noapte împotriva Siriei de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie.

Preşedintele Vladimir Putin afirmă într-un comunicat că trebuie discutată acţiunea agresivă împotriva unui stat suveran, cu încălcarea Chartei Naţiunilor Unite şi a dreptului internaţional.

Ministerul rus al Apărării a comunicat că forţele sale din Siria nu au avut de suferit în urma atacului.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că Rusia condamnă ferm atacul cu rachete de croazieră împotriva Siriei.

Ca pretexte, se arată în declaraţia liderului rus, s-a recurs la înscenarea folosirii armelor chimice împotriva civililor din oraşul Douma.

Preşedintele Putin a menţionat că experţii militari ruşi nu au găsit la locul incidentului urme ale folosirii armelor chimice, după cum nici localnicii nu au confirmat existenţa unui asemenea atac.

Preşedintele Putin a numit "cinic" faptul că statele occidentale care au comis atacul nu au aşteptat concluziile experţilor Organizaţiei Internaţionale pentru Interzicerea Armelor Chimice. Aceştia urmau să ajungă astăzi la Damasc.

Acţiunile SUA, a mai spus preşedintele Putin, agravează şi mai mult catastrofa umanitară din Siria, îi încurajează pe terorişti şi au efecte destructive asupra întregului sistem de relaţii internaţionale.

Pe de altă parte, Vladimir Putin nu a menţionat nici o măsură posibilă de răspuns din partea Rusiei.

Şeful Direcţiei Operaţii a Statului Major rus, generalul Serghie Ruţkoi, a declarat cu puţin timp în urmă că apărarea antiaeriană siriană, dotată cu sisteme de fabricaţie încă sovietică, a interceptat 71 din cele 103 rachete de croazieră, navale şi aeriene lansate de forţele coaliţiei.

Rachetele, a spus acesta, au fost lansate de pe două nave americane din Marea Roşie şi avioane americane şi britanice, sistemele de monitorizare ruseşti nedepistând participarea la atac a aviaţiei franceze.

El a declarat, de asemenea, că sistemele antiaeriene ruseşti nu au intervenit, rachetele neintrând în aria lor de responsabilitate.


Etichete RusiaConsiliul de Securitate al ONU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live