Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

9 Octombrie 2009
Vizualizari: 1642
Comentează add

Directorul unei companii de cablu tv şi internet a solicitat comercianţilor să evite încheierea de contracte cu românii, în special la abonamentele de telefonie mobilă.

"Discriminări" faţă de românii din Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Parlamentarul italian Guido Melis

“Fastweb pentru toţi, dar nu şi pentru români”, astfel se intitulează o circulară dată de un director al companiei de cablu tv şi internet din regiunea Emilia Romagna la 19 septembrie 2009.

Comercianţii erau sfătuiţi ca în momentul în care întâlnesc clienţi români să se susţină că sistemul operativ este blocat şi că nu le pot fi emise abonamente.

La solicitarea noastră de a explica ceea ce s-a întâmplat, directorul de Relaţii Externe şi Instituţionale Fastweb - Sergio Scalpelli, a explicat că nu este vorba despre o interdicţie oficială, ci doar de o greşeală a unui angajat al companiei, o greşeală pentru care "ne scuzăm cu toţii, înainte de toate faţă de cetăţenii români."

Directorul a recunoscut că la începutul anului s-au confruntat cu mai multe fraude din partea cetăţenilor români în privinţa vânzărilor de telefoane mobile și a sim-urilor, ceea ce i-a determinat să fie mai precauţi atunci când se încheie un contract.

O parte din lumea politică italiană a reacţionat imediat, preşedintele grupului interparlamentar de prietenie România-Italia, Guido Melis, declarând că "nu se poate răni la sânge toată comunitatea de persoane oneste, doar pentru un caz izolat de delicvenţă.”

”Este ceva care se pregăteşte în taină împotriva comunităţii române, deoarece există din păcate și alte precedente rasiste aici în Italia nu numai faţă de români, ci și faţă de alte comunităţi de străini.

"Faţă de români este și mai grav, deoarece românii sunt fraţii noștri și sunt comunitari, reprezentăm împreună Europa și deci mi se pare ridicol tot ceea ce se întamplă.”, a declarat Guido Melis.


Etichete italiaromaniadiscriminare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live