Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

25 Noiembrie 2011
Vizualizari: 8746
Comentează add

Preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, András István Demeter, a afirmat că SRR va lansa "în scurt timp" în capitala Republicii Moldova postul Radio Chişinău. Vedeţi echipa radioului.

Echipa Radio Chişinău

paul-poterasi

Portalul Arena FM

Societatea Română de Radiodifuziune va lansa "în scurt timp" în capitala Republicii Moldova postul Radio Chişinău, a declarat la târgul Gaudeamus preşedintele radioului naţional, András István Demeter.

Lansarea Radio Chişinău reprezintă "o premieră şi o provocare neîntâlnită până acum în istoria radiodifuziunii", a afirmat András István Demeter.

"Anul acesta, pe lângă tot ce am reuşit să facem, mai avem o premieră, o premieră de suflet, o premieră care, iarăşi, se doreşte a fi un început, pentru a continua în această direcţie, anume, peste câteva zile vom lansa un post în Republica Moldova: Radio Chişinău.

"Aceasta este o provocare necunoscută, neîntâlnită până acum, în istoria radiodifuziunii; dar, pe lângă aspectele strict radiofonice ale acestei provocări, trebuie sã fim conştienţi că ea înseamnă mult mai mult."

La 1 decembrie, postul de radio Arena FM din capitala Republicii Moldova urmează să devină Radio Chişinău.

Marian Voicu - Manager de proiect

Senior editor la TVR, lucrează în presa de 15 ani. În prezent, managerul proiectului RADIO CHIŞINĂU, staţie a Societăţii Române de Radiodifuziune în Republica Moldova.

Vlad Ţurcanu - "Ora de Vârf", Redactor-Şef emisiuni

S-a lansat ca jurnalist în 1992, la emisiunea Modern-club 805, la Radio Moldova. În 1998 devine redactorul-şef al Redacţiei Tineret care a produs această emisiune. Desemnat de două ori cel mai bun prezentator al postului public de radio.

 

Cătălin Gomboş - "Revista Presei", Redactor-şef Ştiri

Cătălin Gomboş şi-a început cariera de corespondent extern acoperind războiale din Irak şi Afghanistan.Activitatea sa a fost recompensată cu mai multe premii şi distincţii între care “Tânărul Jurnalist al Anului” şi “Premiul Asociaţiei Euro-atlantice Manfred Woerner pentru corespondenţe de război”.

 

Victor Buruiană - "Ora de Muzică" / "Fonograf", Director tehnic

Victor Buruiană este inginer-electronist, inventator, inginer de sunet, autor de cântece, compozitor, orchestrator, interpret vocal şi la mai multe instrumente muzicale, autor şi prezentator de emisiuni radio şi TV, laureat al mai multor festivaluri de muzică din Republica Moldova şi România.

 

Victoria Coroban - "PUNCT.MD", Secretar de redacţie

"...Şi pentru că nu am înţeles încă prea bine care e legătura dintre persoană şi locul său în lumea asta, am pus la cale emisiunea Punct.MD despre oameni care pleacă din Moldova, revin… sau nu, dar oricum nu se lasă de ea."

 

Valentin Buda, redactor ştiri

Mă numesc Valentin Buda şi am sosit la Chişinău din celălalt colţ al României, din Oradea, pentru a pune experienţa mea de peste 15 ani în jurnalistică în slujba acestui tânăr produs media care este Arena FM.

 

Dumitru Crudu - "Noii Barbari"

Dumitru Crudu este scriitor şi jurnalist. Ca scriitor s-a afirmat cu precădere prin volumele sale de poezie, proză şi dramaturgie publicate în România. A fost ziarist la Observatorul de Braşov, Bună ziua Braov şi Monitorul de Braşov. Între 2001 şi 2010 a fost comentator cultural la Radio Europa Liberă.

 

Johnny Alici - "Tonomatul lui Johnny"

Ca iubitor şi chiar creator de muzică ştie să combine fundalul cu subiectul. Iar subiectele abordate nu sunt unele elaborate pentru academicieni, sunt subiecte din viaţa noastră, a fiecăruia, doar că le trece prin filtrul experienţei sale proprii de viaţă.

  Gheorghe Cojocaru - "Istoria la Pachet"
   Gheorghe Filip Bârsan - "Portret Public"
 

Iulian Filip – "Căile Cărţii/Casa Greierului"

Mă consider fericit – toată viaţa mi s-a întâmplat între cărţi. Nu chiar de la început am găsit cărările, drumurile, căile spre cărţile cele mai bune. Când am înţeles că busola cea mai simplă e să bagi de seamă spre ce cărţi se deapănă drumul oamenilor deştepţi, am ajuns la alte biblioteci, esenţiale.

  Silvia Grigore, "Muzica Neamuluil" ,"Fonograful de Marţi"

Mie îmi place viaţa cu toate bucuriile şi necazurile sale şi nu aş vrea să pierd nici un moment din ea. Îmi place tot ce e nou şi interesant, îmi place să învăţ, viaţa e o şcoală şi fiecare zi este o lecţie.
  Stela Popa - "Mai aproape de Europa"

Stela Popa este jurnalist radio (ARENA FM şi Radio România Internaţional) şi TV (Jurnal TV). A absolvit, ca şef de promoţie, Universitatea de Stat din R. Moldova, Facultatea "Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării” (2005).Are o experienţă consistentă în media (jurnalism radio şi TV).
  Mira Gomboş - "Săptămâna într-o oră"

Mira Gomboş face parte din echipa Radio România din 2001. Este redactor şi realizator de emisiuni de actualitate şi corespondent parlamentar la Radio România Actualităţi.
  Violeta Vasilică, producătoare "Arena Dimineţii"

Nu credeam că voi ajunge vreodată să lucrez la radio, până când nu mi s-a oferit ocazia să fac parte din echipa Arena FM. Am încercat, mi-a plăcut şi, sper, am reuşit (aici, recunosc, am avut mare noroc de colegi, sunt extraordinari).
  Alina Stoianov , prezentatoare "Arena Dimineţii"

“La radio, vreau să ajung la radio!” Dintotdeauna mi-a răsunat această piesă în cap. Şi uite că am ajuns. Probabil sunt o norocoasă, una din astea rebele, puţin cam zăpăcită, visătoare...
 
  Ala Boţan, redactor ştiri

A făcut Jurnalism. În radio a ajuns după anul doi de facultate. A fost angajată după încă un an în Redacţia Tineret la postul Naţional de radio. A urmat Antena C, radio Bucureşti, Jurnal Fm.
  Mariana Vasilache, redactor ştiri

Licenţiată în jurnalism şi ştiinţe ale comunicării; a activat la Radio Antena C; Direcţia Relaţii Publice, Primăria municipiului Chişinău; Serviciul de presă, Banca Naţională a Moldovei.
 
  Cornel Ciobanu, reporter ştiri

Până a ajunge la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării niciodată nu mi-am dorit să fiu jurnalist. Până a trece pragul Arenei FM, niciodată nu m-am gândit că o să fac radio (prietenii ştiu de ce). Iată că am ajuns să fac jurnalism, iar la Arena FM, încerc să fac jurnalism radio.
  Natalia Zaharescu, reporter ştiri

Natalia Zaharescu este absolventă a facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii de Stat din Moldova. A activat la mai multe posturi de radio în calitate de reporter şi realizator al unei emisiuni de actualitate. Din vara acestui an este reporter la Radio Arena.
  Vlaicu Golcea - sound designer

Vlaicu Golcea este compozitor, producător şi interpet, absolvent al Universităţii de Muzică Bucureşti – secţia Jazz. A semnat muzica la peste 40 de spectacole de teatru, în 2009 i se acordă premiul Uniter pentru muzică de teatru. A obţinut premii pentru apariţii discografice şi a fost declarat muzicianul de jazz al anului (2005). 
  Andrei Mîţu, "Cadre Sonore", "Maşina Timpului", Regizor Radiodifuziune

Fac parte din acei oameni care se bazează întâi de toate pe experienţa acumulată. Diplomaţia e un lucru care mă caracterizează la fel de mult. Am abia 14 ani de când am păşit pragul unui post de radio, probabil de asta nu-mi pot găsi astâmpăr. Mă refer la pelerinajul profesional din ultimii 5 ani.

Etichete Radio ChişinăuArenaFMRepublica MoldovaChişinăuradio

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live