Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

5 Iulie 2011
Vizualizari: 1779
Comentează add

Scriitoarea şi jurnalista franceză Tristane Banon spune că va depune o plângere împotriva lui Dominique Strauss-Kahn în care îl acuză de tentativă de viol.

Dominique Strauss-Kahn, în mijlocul unui nou scandal sexual

roxana-vasile-paris

Scriitoarea şi jurnalista franceză Tristane Banon şi Dominique Strauss-Kahn. Foto: Reuters.

În timp ce socialiştii francezi se pregătesc pentru o eventuală revenire politică a lui Dominique Strauss-Kahn (DSK), după ce fostul şef al FMI a fost eliberat pe proprie răspundere, apele se tulbură din nou.

Tristane Banon, scriitoare şi jurnalistă franceză, intenţionează să depună o plângere în care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de tentativă de viol.

Avocatul jurnalistei a explicat că a amânat înaintarea plângerii deoarece nu a dorit ca acest caz să fie folosit de justiţia americană sau să fie asociat procedurii americane lansate împotriva lui Dominique Strauss-Kahn, respectiv acuzaţiilor cameristei de la hotelul Sofitel din New York.

Camerista spune despre fostul şef al FMI că a agresat-o sexual.

Strauss-Kahn se apară şi spune ca va depune la rândul său o plângere de calomnie pe numele jurnalistei.

Încă de vineri, de când justiţia americană l-a eliberat pe Dominique Strauss-Kahn pe proprie răspundere, unii prieteni apropiaţi din Partidul Socialist au început să vorbească de ipoteza unei reveniri a acestuia în politică.

Nu puţini sunt cei care îi urează deja bun venit, fără ca el să-şi fi exprimat măcar cea mai mică intenţie.

Un lucru e cert, eliberarea surpriză de la sfârşitul săptămânii trecute dă peste cap pregătirile pentru alegerile primare din Partidul Socialist, menite să desemneze candidatul pentru prezidenţialele din 2012, pentru care Strauss-Kahn era favorit înainte de arestare.

Într-un interviu pentru postul public de televiziune France 2, doamna Martine Aubry, lider al socialiştilor şi candidată la primare, preciza că "dacă Dominique Strauss-Kahn va vrea să revină, nimeni nu va putea să-i impună vreun calendar anume, ştiut fiind că înscrierile pentru scrutinul din partid se încheie pe 13 iulie".

Între timp, teoria complotului la adresa lui Strauss-Kahn s-a făcut din nou auzită, prieteni din partid sugerând că ar putea exista legături între grupul Accor, proprietarul francez al hotelului Sofitel de la New York, şi "anumite oficii nefranceze".

Alegaţiile i-au făcut pe cei de la Accor să dezmintă categoric, iar pe mai-marii Partidului Socialist să facă apel la reţinere.

Dacă apele s-ar putea limpezi poate peste ocean, în schimb în Franţa se vor tulbura cu siguranţă.

Tânăra jurnalistă şi scriitoare Tristane Banon care va depune plângere în justiţie împotriva lui Strauss-Kahn pentru tentativă de viol afirmă că faptele s-ar fi petrecut în 2003.

Pentru aceste fapte considerate extrem de grave, pedeapsa privativă de libertate este de 15 ani.


Etichete Dominique Strauss-KahnscandaljurnalistăacuzaţiiTristane Banon2003

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live