Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

26 Martie 2011
Vizualizari: 2540
Comentează add

În acest weekend, în mai multe oraşe din România şi din Republica Moldova sunt aniversaţi 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu România prin manifestări culturale.

Aniversarea a 93 de ani de la unirea Basarabiei cu România Aniversarea a 93 de ani de la unirea Basarabiei cu România - Conține audio Aniversarea a 93 de ani de la unirea Basarabiei cu România - Conține galerie foto

Unirea Basarabiei cu România, de la care se împlinesc duminică 93 de ani, este un prilej de aniversare în multe oraşe din România şi din Republica Moldova.

În Capitală, Organizaţia Studenţilor Basarabeni îi invită pe bucureşteni la Casa de cultură a studenţilor, unde începe, la ora 11.00, spectacolul "Caviar, vodcă şi bay-bay", în regia lui Dan Puican, cu actorii Tamara  Buciuceanu-Botez, Stela Popescu, Alexandru Arşinel şi Eugen Cristea.

De la ora 14,00, la Biblioteca Centrală Universitară va avea loc dezbaterea "Unitatea românilor de pretutindeni", iar la ora 17.00, la Institutul Cultural Român, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie despre mişcările de protest ale tinerilor din Chişinău, din 7 aprilie 2009.

Potrivit redactorului Radio România Alla Stâncaru Luncă seara se va încheia cu un concert la Clubul Juke Box, unde vor cânta solişti români şi basarabeni.

La Alba Iulia, se desfăşoară lucrările primului Congres al tinerilor basarabeni care studiază în România.

Audio: Ascultaţi aici un fragment al emisiunii dedicată unirii Basarabiei cu România.

La Teatrul "Ginta Latină" din Chişinău, este programat, de la ora 16,00, concertul extraordinar "Cântece care ne-au însoţit istoria", susţinut de rapsodul Grigore Leşe şi grupul "Iza" din Maramureş.

Mai mult, la Cernăuţi, în Ucraina are loc sâmbătă şi duminică Festivalul prieteniei "Vise printre stele", organizat de Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti.

Mai multe detalii legate de manifestările din România legate de aniversarea a 93 de ani a Unirii Basarabiei cu România le puteţi consulta aici.

Duplex Radio România Actualităţi - Radio Moldova

Invitaţi prin telefon în cadrul emisiuni "Matinal de Weekend", miniştrii agriculturii din România şi Republica Moldova, Valeriu Tabără şi respectiv Vasile Bumacov au precizat că un pas important pentru reluarea legăturilor pentru produsele agricole de peste Prut îl reprezintă obţinerea elementelor de calitate din partea Uniunii Europene.

Miniştrii agriculturii au subliniat că atât România, cât şi Republica Moldova pot beneficia de pe urma reluării exporturilor produselor de peste Prut.

Audio: Ministrul agriculturii din România, Valeriu Tabără şi omologul său din Republica Moldova Vasile Bumacov.


Etichete Unirea Basarabiei cu Româniamanifestareaniversare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live