Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu

18 Octombrie 2010
Vizualizari: 2366
Comentează add

Ministerul Culturii pregăteşte un al doilea val de disponibilizări, după ce vara aceasta mare parte a teatrelor şi muzeelor şi-au redus personalul.

Noi disponibilizări în Cultură

ani-sandu

Protest al artiştilor faţă de desfiinţarea Operei din Constanţa. Foto:Arhiva Agerpres

Alte peste şase sute de posturi din teatre, muzee şi direcţii de cultură ar urma să dispară, dacă proiectul privind reorganizarea instituţiilor, document pregătit de Ministerul Culturii, va fi aprobat de guvern.

Cele mai mari reduceri de posturi ar urma să aibă loc în Capitală, potrivit proiectului de hotărâre de guvern postat pe site-ul Ministerului Culturii.

La Opera Naţională, numărul de posturi ar trebui să scadă cu 61, la Operetă cu 43, iar la Teatrul Naţional cu 40.

Reprezentanţi ai Teatrului Naţional au declarat că nu vor să comenteze numărul de disponibilizări, pentru că acesta este încă în negociere.

Aceeaşi situaţie este întâlnită şi la Operă, unde coordonatorul Departamentului de imagine, Carmen Popa, a declarat că instituţia nu a primit nimic în scris în acest sens şi prin urmare nu doreşte să facă aprecieri pe marginea numărului de posturi care ar putea fi desfiinţate.

La Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), hotărârea de guvern prevede reducerea a 30 de posturi.

Directorul ORDA Robert Bucur a afirmat că nu a fost consultat în privinţa acestui număr şi că nu este de acord cu noi disponibilizări, având în vedere că la începutul anului, s-a renunţat la alte aproape 20 de posturi.

Directorul Teatrului de Operetă din Capitală, Răzvan Ioan Dincă, spune că dacă va fi nevoit să dea oameni afară, va profita de ocazie să facă ordine în instituţie.

"Există mulţi oamnei în cadrul Teatrului Naţional de Operetă care nu corespund unui nivel profesional sever pe care noi încercăm să îl impunem aici şi care împovărează pănă la urmă bugetul statului. Există artişti care nu joacă în spectacole, nu au fost prezenţi la castinguri. Aceşti oameni, normal că nu pot să ia salariu la infinit, Codul Muncii protejând până acum astfel de cazuri," a declarat Răzvan Ioan Dincă.
 


Etichete Ministerul CulturiidisponibilizăriORDATeatrul Naţionalopera

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live