Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL - continuare Sâmbătă, 21 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

13 Septembrie 2010
Vizualizari: 731
Comentează add

Muzeul Brukenthal din Sibiu este prima instituţie muzeală din ţara noastră careia i se acordă premiul Uniunii Europene pentru patrimoniu cultural.

Premiul Europa Nostra pentru Muzeul Brukenthal

carmen-vulcan-sibiu

Muzeul Brukenthal din Sibiu.

Muzeul Brukenthal din Sibiu, cel mai vechi muzeu din România, a primit premiul Uniunii Europene pentru patrimoniu cultural  "Europa Nostra".

Luni, la muzeul sibian, începe  festivitatea locală de marcare a evenimentului, după ce în urmă cu 2 luni, la Istanbul, oraş care deţine titlul de Capitala Culturală Europeană în acest an, a avut loc ceremonia internaţională, în cadrul căreia 29 de instituţii şi organizaţii culturale din 15 ţări europene au fost distinse cu premiul Europa Nostra.

Muzeul Brukenthal a primit acest premiu la categoria „ Educaţie, pregătire şi conştientizare” pentru proiectul de pedagogie muzeală intitulat "Descoperind muzeul”, lansat în anul 2008, şi care se adresează elevilor din clasele I-XII. 

Juriul internaţional a decis să premieze acest proiect pentru exemplara abordare pedagogică folosită în dezvoltarea programelor educative ale muzeului în scopul atragerii publicului tânăr.

"Aspectul intercultural al proiectului ca şi remarcabila bază ştiinţifică a publicaţiilor editate, este un excelent exemplu pentru schimbarea abordării clasice a muzeului într-un instrument de conştientizare", a fost argumentul juriului.


Etichete Muzeul BrukenthalSibiuCapitala Culturală Europeanăjuriu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live