Pe scurt:
Marţi, 06 Octombrie Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live
Toate

VideoNews

 • Acciza la benzină, "dedicaţie pentru baronii locali"

  Preşedintele Băsescu a discutat la RRA despre obiecţiile sale faţă de buget, summitul UE de la Vilnius şi cooperarea dintre România şi China.
 • O brutărie din Timişoara, "un model de succes"

  Cunoscuta reţea de televiziune Euronews şi-a propus să prezinte o serie de afaceri de succes ale unor mici întreprinzători din Europa. Numită "Business Planet", seria s-a oprit în februarie la Timişoara.
 • New Jersey, între ruine şi reconstruire

  La câteva luni de la uraganul Sandy, dărăpănăturile sunt încă o mărturie a forţei cu care furtuna a lovit estul Statelor Unite anul trecut, dar şi a dificultăţilor de reconstruire
 • România "va susţine Serbia pentru aderarea la UE"

  Interviu cu ministrul sârb de externe, Ivan Mrkic, realizat de Carmen Gavrilă
 • Atentat cu bombă la Boston

  Două explozii s-au produs la tradiţionalul maraton de la Boston, în apropierea liniei de sosire a atleţilor.
 • Cutremurul din Iran, resimţit în Pakistan

  Cutremurul cu magnitudinea 7,8, produs în sud-estul Iranului, a fost resimţit de ambele părţi ale graniţei cu Pakistan şi s-a soldat, potrivit presei şi autorităţilor iraniene, cu un număr incert de morţi.
 • "Ziua Porţilor Deschise" la Radio România

  Cu ocazia împlinirii a 84 de ani de la prima emisie, Radio România le-a dat posibilitatea ascultătorilor să viziteze instituţia.
 • Inundaţii şi incendii în New York după trecerea uraganului Sandy

  Mai multe locuinţe au luat foc în New York în urma uraganului Sandy.
 • Locuitori din New Jersey, evacuaţi din calea Sandy

  Locuitorii New Jersey au fost evacuaţi după ce vântul a crescut în intensitate pe măsură ce uraganul Sandy se apropie de zona de coastă.
 • Prima dezbatere televizată între Barack Obama şi Mitt Romney

  Cei doi candidaţi au insistat pe viziunile diferite pe care le au privind reducerea deficitului şi taxarea populaţiei.
Instalaţi flash pentru a vizualiza această sectiune.

Premiul Europa Nostra pentru Muzeul Brukenthal

13 Septembrie 2010
Comentează add

de Carmen Vulcan, Sibiu

Muzeul Brukenthal din Sibiu este prima instituţie muzeală din ţara noastră careia i se acordă premiul Uniunii Europene pentru patrimoniu cultural.

carmen-vulcan-sibiu

Muzeul Brukenthal din Sibiu.

Muzeul Brukenthal din Sibiu, cel mai vechi muzeu din România, a primit premiul Uniunii Europene pentru patrimoniu cultural  "Europa Nostra".

Luni, la muzeul sibian, începe  festivitatea locală de marcare a evenimentului, după ce în urmă cu 2 luni, la Istanbul, oraş care deţine titlul de Capitala Culturală Europeană în acest an, a avut loc ceremonia internaţională, în cadrul căreia 29 de instituţii şi organizaţii culturale din 15 ţări europene au fost distinse cu premiul Europa Nostra.

Muzeul Brukenthal a primit acest premiu la categoria „ Educaţie, pregătire şi conştientizare” pentru proiectul de pedagogie muzeală intitulat "Descoperind muzeul”, lansat în anul 2008, şi care se adresează elevilor din clasele I-XII. 

Juriul internaţional a decis să premieze acest proiect pentru exemplara abordare pedagogică folosită în dezvoltarea programelor educative ale muzeului în scopul atragerii publicului tânăr.

"Aspectul intercultural al proiectului ca şi remarcabila bază ştiinţifică a publicaţiilor editate, este un excelent exemplu pentru schimbarea abordării clasice a muzeului într-un instrument de conştientizare", a fost argumentul juriului.


Taguri: Muzeul Brukenthal, Sibiu, Capitala Culturală Europeană, juriu

Articole cu teme similare:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live