Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

23 Septembrie 2022
Vizualizari: 142
Comentează add

80 de eoliene, instalate la 12 kilometri în largul coastelor franceze ale Atlanticului, sunt în curs de conectare la rețeaua energetică a țării, un proiect construit în 10 ani.

Parc eolian pe mare, inaugurat în Franţa

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

   Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.     Foto: Arhivă.

În Franţa a fost inaugurat ieri primul parc eoilian pe mare. Prezent la eveniment, preşedintele Emmanuel Macron a declarat că o dezvoltare accelerată a energiilor curate este calea cea mai directă pentru obținerea independenței energetice a țării.

O pădure albă de elice a răsărit din apele mării. 80 de eoliene, instalate la 12 kilometri în largul coastelor franceze ale Atlanticului, sunt în curs de conectare la rețeaua energetică a țării, un proiect construit în 10 ani.

Prezent la inaugurare, președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța dorește să-și dubleze efortul de dezvoltare a proiectelor de energie regenerabilă, astfel încât până în 2050 acestea să reprezinte 40% din necesarul său de consum de electricitate.


Emmanuel Macron: Franța are toate motivele să fie încrezătoare în viitor, pentru că noi avem o forță istorică: industria noastră nucleară, o capacitate tot mai mare de a dezvolta energii regenerabile, o organizare bună și infrastructuri de calitate, precum și o strategie ce corespunde epocii în care trăim.


Reporter: Președintele Macron a mai anunțat că în următorii 30 de ani vor fi construite încă 50 de parcuri eoliene pe mare, dar nu se va renunța nici la cele amplasate pe uscat, în paralel cu dezvoltarea instalațiilor de captare a energiei solare. De asemenea, industria nucleară va fi întărită prin construcția a şase reactoare de nouă generație până în 2035.


Etichete frantaparc eolianenergiemacron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live