Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

23 Septembrie 2022
Vizualizari: 133
Comentează add

În Ucraina, armata rusă a continuat să bombardeze obiective civile

alex-buzica

 Foto: Arhiva/ SERGEY KOZLOV/ AFP

În Ucraina, armata rusă a continuat să bombardeze obiective civile, iar la Kiev preşedintele Volodimir Zelenski a lansat o iniţiativă pentru formarea unui tribunal internaţional la care să fie judecate crimele de război comise de forţele ruse. T

Chiar dacă s-au retras din regiunea Harkov, ruşii continuă bombardamentele în zonă. Noaptea trecută, orașul eliberat Kupiansk a fost din nou sub o ploaie de bombe, care au fost parașutate peste ținte civile. Este o nouă modalitate de atac pe care o folosește armata rusă.

Între timp, un reprezentant al serviciilor de informații Ucraine, Vadim  Skibiţki, a declarat că este posibilă folosirea unei arme nucleare tactice de către Rusia, totul pentru a opri o posibilă contraofensivă a armatei ucrainene. Dacă o asemenea armă va fi folosită, a mai spus oficialul, vor fi amenințate într-o oarecare măsură și țările care au acces la Marea Neagră. Serviciile de informații ucrainene cred că o nouă ofensivă a rușilor va fi posibilă în iarnă sau în primăvara anului 2023.

La Kiev, președintele Volodimir Zelenski a creat un grup de lucru specializat pe formarea unui tribunal internațional, în fața căruia vor fi aduși toți cei răspunzători de crime de război săvârșite pe teritoriul ucrainean. Şi în sudul Ucrainei, de unde transmit, forțele ruse au intensificat atacurile aeriene și folosesc dronele kamikaze modelul Shahed-136, cumpărate din Iran.


Etichete Shahed-136IranUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live