Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

23 Septembrie 2022
Vizualizari: 125
Comentează add

Pe frontul din Ucraina, atacurile forţelor ruse s-au intensificat

mario-balint

 Arhivă foto: Alex Buzică.

Pe frontul din Ucraina, atacurile forţelor ruse s-au intensificat.  În ultimele 24 de ore, atacurile trupelor ruse au deteriorat infrastructura a peste 40 de localități din sudul Ucrainei, informează oficialii militari.

O situație dramatică se înregistrează la Nikolaev, unde orașul este bombardat cu rachete şi drone kamikaze. Şeful administrației militare regionale, Vitali Kim, ne-a declarat că regiunea este bombardată cu rachete S-300 și drone sinucigașe, practic, fără întrerupere de azi-noapte.

În oraș au fost avariate clădiri rezidenţiale şi infrastructură civilă, clădiri cu mai multe etaje, conducte de gaz, conducte de apă, curtea unui cinemotragraf şi a unui teatru, clădiri administrative. La rândul său, viceprimarul Nikolaevului, Vitali Lukov, a confirmat că mai multe cartiere din Nikolaev au fost bombardate, teatrul rusesc a suferit şi el de pe urma bombardamentelor.

Rachetele S-300 lansate la Nikolaev, au lovit teritoriul portului comercial maritim. Există pagube importante. Ocupanții ruși au avansat spre Nikolaev și pentru prima dată de la începerea războiului au încercat să intre în clădirea administrației depozitului de petrol din portul maritim.


Etichete Vitali KimUcrainaNikolaev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live