Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

10 August 2022
Vizualizari: 208
Comentează add

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că liberalizarea pieței din energie s-a făcut în mod haotic și a cerut din nou revenirea la o piață reglementată cu prețuri plafonate.

Liderul PSD, M. Ciolacu, cere revenirea la o piață reglementată la energie

alina-bordeiasu

  Liderul PSD, Marcel Ciolacu.   Foto: Arhivă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că liberalizarea pieței din energie s-a făcut în mod haotic și a cerut din nou revenirea la o piață reglementată cu prețuri plafonate la energia electrică și gazele naturale. Președintele social-democrat a spus că decizia de compensare a fost cea mai bună pentru momentul respectiv, dar acum trebuie găsite alte soluții pe termen lung.
 
Variantele vor fi discutate astăzi într-o ședință a coaliției de guvernare. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că schema de compensare a prețurilor la energie trebuia să fie pe o perioadă limitată, după care Ministerul Energiei și ANRE să vină cu alte soluții. El a criticat din nou modul în care s-a făcut liberalizarea pieței din energiee și a vorbit despre o reglementare a prețurilor, mai ales pe zona casnică.
 
"Nu se mai poate continua o perioadă lungă pe această ordonanță de urgență și în acest moment există două, trei variante pe care o să le discutăm în coaliție. Nu putem aloca 3% din PIB speculei din energie. Trebuie, pe zona casnică, o reglementare a prețului, mai ales că putem acoperi din producția proprie, unde statul este majoritar în aceste companii. Cea mai mare urgență acum este să găsim soluțiile pe zona de energie, predictibile pe o perioadă mai lungă de timp, cel puțin până în anul 2025", sus'ine Marcel Ciolacu.
 
Marcel Ciolacu a mai spus că rectificarea bugetară este gata, va fi una pozitivă și va fi adoptată în guvern, imediat ce se clarifică lucrurile în domeniul energiei. Discuții pe acest subiect vor avea loc și astăzi, când este așteptată o ședință a coaliției de guvernare.
 

Etichete energiegaze naturaleMarcel CiolacuPSD

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live