Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Iunie 2022
Vizualizari: 206
Comentează add

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunţat joi că se retrage din funcţie şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat.

Ministrul Agriculturii, A. Chesnoiu, a anunţat că se retrage din funcție

sergiu-stet

   Adrian Chesnoiu. Foto: facebook.com/ChesnoiuAdrianIonut

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunţat joi că se retrage din funcţie şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat.

De asemenea, el le cere deputaţilor vot pentru ridicarea imunităţii parlamentare.

"Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă. În urma apariţiei în spaţiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: le solicit tuturor deputaţilor din toate partidele vot pentru ridicarea imunităţii parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toţii egali în faţa legii şi vreau să am posibilitatea de a elimina orice potenţială suspiciune; mă retrag din funcţia de ministru - nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activităţii mele guvernamentale; de asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat! Vă mulţumesc tuturor celor care aveţi încredere în mine, în nevinovăţia mea şi în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!', a scris Adrian Chesnoiu pe pagina sa de Facebook.
 
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a luat act de anunţul demisiei lui Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se arată într-o informare a Executivului.

"Guvernul României îşi menţine angajamentele de a asigura standardele de integritate şi profesionalism necesare bunei funcţionări a Executivului", potrivit informării.
 
Într-o primă reacție la decizia lui Adrian Chesnoiu, PSD a transmis că va respecta deciziile luate de acesta şi consideră că pe durata întregului mandat de ministru acesta şi-a îndeplinit sarcinile "în mod profesionist şi cu integritate".

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru efectuarea urmăririi penale faţă de un deputat din Parlamentul României (Adrian Chesnoiu, transmit surse judiciare), la data faptelor şi în prezent având funcţia de ministru, pentru abuz în serviciu.
 

Etichete Adrian ChesnoiuPSD. agricultur[DNANicolae Ciucă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live