Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

21 Mai 2022
Vizualizari: 390
Comentează add

Cele mai recente știri privind conflictul declanșat de Rusia în Ucraina.

Războiul din Ucraina: Situația la zi

radio-romania-actualitati

Oraşul ucrainean Mariupol este ţinta atacurilor ruseşti de mai multe săptămâni. Foto: AFP PHOTO / Satellite image ©2022 Maxar Technologies

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a elogiat poporul ucrainean şi l-a numit "poporul anului", cu ocazia aniversării a trei ani de mandat prezidenţial. Întrebat despre faptul că el ocupă primul loc la categoria celor mai influenţi oameni în 2022 într-un sondaj al cititorilor prestigioasei reviste "Time", Volodimir Zelenski a răspuns: "Acord acest titlu poporului ucrainean - ei sunt poporul anului, şi asta datorită poziţiei noastre unite" (CNN). 

Rusia a anunţat sâmbătă că a emis un ordin care interzice intrarea în ţară a 963 de americani, printre care se numără şi preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, secretarul american de stat, Antony Blinken şi directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns. Interdicţia de intrare impusă are un impact simbolic, dar face parte din panta descendentă pe care se încadrează relaţiile Rusiei cu SUA şi aliaţii lor după invazia trupelor ruse în Ucraina, la 24 februarie (Reuters). 

Rusia a anunţat sâmbătă că trupele sale au distrus un mare depozit de armament şi echipament militar în nord-vestul Ucrainei. Ministerul ucrainean al apărării a precizat că armamentul a fost livrat de statele occidentale şi a fost lovit de rachete cu rază lungă de acţiune (BBC). 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi două hotărâri pentru acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate sprijinirii refugiaţilor ucraineni din România. Potrivit unui comunicat de presă, Guvernul României va trimite în Ucraina măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane medicale (RRA).

Un nou transport cu alimente și produse de igienă a plecat din Timișoara spre Kiev. Este vorba despre un microbuz cu donații adunate prin intermediul asociației „Timișoara pentru Ucraina”, iar transportul a fost organizat chiar de refugiații stabiliți în orașul bănățean (RRA).

Potrivit președintelui Comitetului pentru afaceri externe din Duma de Stat a Rusiei, Leonid Sluţki, nu este clar cum anume vor evalua autorităţile de la Riga pagubele „ocupației sovietice”'. Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Leonid Sluţki, a catalogat ca fiind un jaf şi o ilegalitate propunerea ministrului justiției din Letonia, Janis Bordans, preşedinte al Noului Partid Conservator, de a compensa prejudiciul provocat țării sale în timpul aşa-zisei ocupaţii sovietice, din contul activelor Rusiei arestate şi îngheţate în străinătate (TASS).

(Sumar de știri realizat pe baza fluxului de monitorizare Rador)  


Etichete (ii)ucrainarazboisumar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live