Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Iaşi

14 Mai 2022
Vizualizari: 402
Comentează add

Mai multe ONG-uri, asociații, dar și autorități locale colaborează pentru a-i sprijini pe cei care au fugit de război.

Refugiați ucraineni, găzduiți în centrul tehnologic Regional din Iași

radio-romania-iasi

  

Aproximativ 200 de refugiați ucraineni, în special mame, copii și persoane cu dizabilități, sunt găzduiți în tabăra amenajată în centrul tehnologic Regional din Iași.
 
Mai multe ONG-uri, asociații, dar și autorități locale colaborează pentru a-i sprijini pe cei care au fugit de război, inclusiv cu împrumuturi nerambursabile susținute la nivel internațional. Ilie este un ucrainean în vârstă de 35 de ani care lucrează ca voluntar și translator în cadrul centrului de la Iași.
Ilie: Am sosit în România cu soția și copilul, chiar de la Vama de la Siret. Am vorbit, la toate vămile sunt reprezentanți voluntari care spun că este un centru de refugiați, e unul dintre cele mai mari, cele mai confortabile. Sunt foarte stresați, momentan, oamenii care vin. Acum, de două săptămâni încoace, aud că din partea de la Odesa vin toți.
Reporter: Se gândesc la un orizont de întoarcere.
Ilie: Da, toți se gândesc la asta. Adică toți se gândesc la asta, dar un 20 de procente din ei aud că chiar nu mai vor să se întoarcă. Le place aici, se aranjează, vor să trăiască aici, într-un mod mai bun, mai european.
 
Radio România Iași informează că Norvegia este unul dintre principalii donatori internaționali, iar o delegație a ambasadei acestei țări s-a aflat în zonă pentru a evalua situația refugiaților. De altfel, în ultimii opt ani, regiunea nord-est, din care face parte și județul Iași, a derulat zeci de proiecte cu finanțare norvegiană în valoare de peste 32 de milioane de euro.

Etichete refugiatiiasi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live