Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Mai 2022
Vizualizari: 394
Comentează add

O rată de 0,95, la cât s-a ajuns pentru prima dată din luna martie, nu indică deocamdată că ar exista motive de îngrijorare.

Rata de reproducere a coronavirusului în Israel este în creştere

radiojurnal

    Foto: Captură - Google Maps

În Israel rata R de reproducere a cazurilor de COVID -19 a ajuns la 0,95, pentru prima dată din luna martie, dar încă nu există motive de îngrijorare. Pragul de alertă al ratei R, spun specialiştii, este valoarea 1, indicatorul făcând referire la câte persoane infectează un bolnav de COVID-19.

Corespondentul RRA, Dragoş Ciocîrlan a transmis mai multe informaţii din Israel.

Dragoș Ciocârlan: Rata de reproducere a coronavirusului în Israel este în creştere. Încă nu a atins pragul de îngrijorare; deoarece nu există o nouă variantă, e puţin probabil să fie înregistrată o creştere dramatică. Numărul cazurilor noi se datorează perioadei de sărbători organizat în toată ţara. Pe măsură ce s-au făcut tot mai puţine teste PCR, statisticile nu mai sunt concludente. Este important că noile cazuri de COVID-19 nu sunt grave. Cei mai mulţi israelieni au făcut testele rapide de antigen la domiciliu. Cei care au simptome nu merg la centrele de testare pentru a verifica ceea ce ştiu deja. Numărul real al persoanelor infectate este mai mare decât ceea ce este raportat. Ieri au fost înregistrate aproximativ 2.000 de cazuri noi, din 53.000 de teste PCR şi antigen autorizate. Experţii în sănătate estimează că nu va creşte numărul cazurilor grave. În prezent, în spitale sunt 110 pacienţi în stare gravă, din care 51, intubaţi. Noile reguli de la Aeroportul Internaţional Ben Gurion, care permit călătorilor să renunţe la un test PCR la sosire, va intra în vigoare în 20 mai. E posibil ca această decizie să aducă un număr mai mare de cazuri noi şi să provoace o răspândire mai rapidă. În ultimele săptămâni, mai multe ţări, în special Statele Unite, au raportat o creştere a numărului cazurilor de COVID-19. Coreea de Nord a anunţat ieri cazuri de coronavirus pentru prima dată. Dacă virusul a ajuns într-o ţară izolată în mare parte, atunci e posibil ca numeroase cazuri noi să se strecoare netedectate şi în alte ţări.


Etichete rata reproducerecazuri coronavirusisraelcreştere,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live