Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Ianuarie 2022
Vizualizari: 92
Comentează add

Noile măsuri incluse în Ordinul comun semnat de miniştrii educaţiei şi sănătăţii au fost stabilite împreună cu specialiştii.

Ordin comun semnat vineri de miniştrii educaţiei şi sănătăţii

florin-lepadatu

 Alexandru Rafila.                  Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Noile măsuri incluse în Ordinul comun semnat vineri de miniştrii educaţiei şi sănătăţii au fost stabilite împreună cu specialiştii în sănătate publică, au subliniat cei doi responsabili.

Alexandru Rafila a explicat că în cazul oricărei boli transmisibile, epidemiologii identifică un focar de la un număr de trei cazuri confirmate, iar în ceea ce priveşte criteriul gradului de ocupare a locurilor din spitale, s-a considerat că de la pragul de 75% este necesară măsura închiderii şcolilor pentru reducerea semnificativă a transmiterii virusului.

Ministrul sănătăţii a adăugat că DSP-urile vor publica periodic situaţia internărilor pe locurile din spitale destinate cazurilor pediatrice de COVID-19.


Alexandru Rafila: ”Sunt alocate, conform Planului de Reziliență, un total de 25.000 de paturi, care reprezintă 20% din paturile disponibile. În momentul de față sunt ocupate 16% din aceste 25.000 de paturi, cel mai mult din județul Suceava, 34%, urmat de Cluj, 28%, pentru București și Ilfov, 16%. Gradul de ocupare al paturilor pentru copii de obicei este mai mic decât gradul de ocupare al paturilor pentru adulți.”

Alexandru Rafila a mai precizat că în prezent rata generală de spitalizare este de aproximativ 2-2,5% din totalul cazurilor confirmate, astfel că în fiecare zi numărul pacienților cu coronavirus crește cu circa 200.

La prânz erau aproape 3.500, dintre care 230 de copii.

În secțiile ATI figurau 456 de persoane, 10 fiind minori.

În privința campanie națională de vaccinare anti-COVID-19, bilanțul zilnic se menține modest, doar puțin peste 6.200 de oameni au mai făcut prima doză.

Continuă ritmul de creștere al numărului de doze booster cu alte 16.000, administrate de ieri până azi.


Etichete rafila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live