Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Ianuarie 2022
Vizualizari: 91
Comentează add

Ucraina a fost ţinta unui atac cibernetic masiv în cursul nopţii, transmite Reuters, care precizează că au fost vizate pagini de internet ale instituţiilor guvernamentale.

Ucraina "a fost ţinta unui atac cibernetic masiv"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Radiojurnal - Realizator: Cătălin Gomboş - Ucrainenii au fost avertizaţi să se teamă de ce este mai rău de autorii unui atac cibernetic masiv, care a vizat instituţii guvernamentale de la Kiev.

Atacul a avut loc în contextul în care situaţia rămâne tensionată la graniţa cu Rusia, care a mobilizat circa 100.000 de militari şi a anunţat astăzi noi mutări de trupe.


Reporter: Constanţa Comănici - Ucraina a fost ţinta unui atac cibernetic masiv în cursul nopţii, transmite Reuters, care precizează că au fost vizate pagini de internet ale instituţiilor guvernamentale.

Atacatorii au lăsat pe unele site-uri mesaje în trei limbi: ucraineană, poloneză şi rusă, în care spuneau că toate datele ucrainenilor aflate în reţea au devenit publice şi îi avertizau pe aceştia să se teamă şi să se aştepte la ce este mai rău.

Autorităţile de la Kiev investighează atacul, care a fost condamnat şi de şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell. Acesta a declarat că toate resursele europene în domeniu vor fi mobilizate pentru a ajuta Ucraina. Această ţară a fost în trecut ţinta unor atacuri cibernetice lansate de hackeri suspectaţi de legături cu guvernul rus.

Pe fondul actualelor tensiuni de la graniţă, mai multe experţi avertizează că astfel de atacuri s-ar putea repeta. Rusia a mobilizat aproximativ 100.000 de militari la graniţele Ucrainei şi există temeri că ar pregăti o nouă invazie a acestei ţări.

Negocierile cu Statele Unite şi NATO pentru detensionarea situaţiei s-au încheiat săptămâna aceasta fără niciun rezultat. Moscova a anunţat astăzi că exersează şi mutarea unor echipamente şi trupe din Extremul Orient, dar un analist militar de la Foreign Policy Institute crede că exerciţiile maschează detaşarea de forţe suplimentare la graniţa cu Ucraina.

(RS)


Etichete ucrainakievatac ciberneticmilitarirusiajosep borell(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live