Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 17-a: Universitatea Craiova – FCSB Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

Joi, 25 Noiembrie 2021
Vizualizari: 82
Comentează add

Gazprom va livra în continuare gaze Republicii Moldova.

Gazprom va livra în continuare gaze Republicii Moldova

florin-lepadatu

foto arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Concernul rusesc Gazprom va livra în continuare gaze Republicii Moldova, după ce guvernul de la Chișinău s-a angajat să plătească până mâine o datorie a cărei scadență a fost depășită.

Gazprom amenințase luni că va întrerupe aprovizionarea cu gaze în 48 de ore dacă nu își primește banii.

Corespondentul RRA, Alexandr Beleavschi:” Purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov, a declarat că executivul moldovean a recunoscut deplina legalitate a acțiunilor concernului rus și s-a angajat să efectueze integral plata pe 26 /noiembrie/. Kuprianov a declarat că amânarea plății este o excepție și o expresie a bunăvoinței concernului rus, ca și a înțelegerii situației dificile în care s-ar fi aflat în caz contrar cetățenii moldoveni. El a subliniat, însă, că Gazprom contează ferm că, pe viitor, Republica Moldova își va respecta în totalitate angajamentele contractuale și va efectua plățile la termen. Gazprom a reamintit că semnarea luna trecută a noului contract la gaze cu Republica Moldova a fost condiționată de plata integrală și la termen a facturilor curente. Contractul prevede un preț de circa 450 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze, amânarea plății și reeșalonare pe cinci ani a datoriei de 700 de milioane de dolari și auditul independent al acesteia.”


Etichete gaze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live