Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

22 Octombrie 2021
Vizualizari: 206
Comentează add

Guvernul Franței a decis să blocheze creșterea tarifului la gaze pentru întreg anul viitor.

Guvernul francez anunță blocarea preţului la gaze pe parcursul anului 2022

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

Guvernul Franței a decis să blocheze creșterea tarifului la gaze pentru întreg anul viitor și să acorde un ajutor lunar pentru a compensa majorarea prețurilor din cauza inflației.

În urmă cu trei săptămâni, premierul Jean Castex anunța înghețarea prețului la gaze până în aprilie și limitarea următoarei majorări a prețului la electricitate la 4% în loc de 12%, pentru a ajuta populația să facă față creșterii tarifelor la energie pe piața mondială.

Aseară, șeful guvernului francez a venit cu noi veşti.

Prețul gazelor nu va mai crește deloc întregul an 2022, iar pentru compensarea efectelor inflației, una dintre cauzele fiind explozia prețurilor la benzină și motorină, statul va acorda un ajutor lunar.


Jean Castex: Am decis să acordăm o indemnizație de 100 de euro lunar tuturor francezilor care câștigă sub 2.000 de euro net pe lună. De ce 2.000 de euro? Pentru că acesta este considerat salariul mediu. Oamenii nu trebuie să facă niciun demers, banii vor intra automat începând din decembrie. Va fi o indemnizație individuală, nu acordată pe gospodărie și de ea urmează să beneficieze 38 de milioane de francezi: salariați, pensionari, șomeri, cei care desfășoară activități independente, agricultori.

(RS)


Etichete frantatarifgazepreturi(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live