Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 Octombrie 2021
Vizualizari: 124
Comentează add

În timpul stării de urgenţă, ce va începe de joi, 14 octombrie, companiile de energie primesc puteri sporite.

Republica Moldova va institui stare de urgenţă în sectorul energetic

sergiu-stet

   Foto: Arhivă.

Republica Moldova va institui stare de urgenţă în sectorul energetic, din cauza unei penurii în alimentarea cu gaze naturale şi în absenţa unui nou contract pentru energie cu compania rusă Gazprom, a declarat vicepremierul Andrei Spînu.
 
Reuters transmite că Republica Moldova vrea să negocieze livrarea de gaze naturale din ţările vecine, România şi Ucraina, sperând, în acelaşi timp, să semneze un nou contract de furnizare cu Gazprom, până la sfârşitul lunii octombrie, a precizat Spînu.
 
"Mâine şi poimâine avem programate negocieri cu Gazprom. Vrem să semnăm un contract de furnizare de gaze de la Gazprom, în termeni buni pentru populaţia Moldovei", a mai spus vicepremierul. Gazprom a refuzat să comenteze pe marginea acestor evoluţii.
 
În timpul stării de urgenţă, ce va începe de joi, 14 octombrie, companiile de energie primesc puteri sporite, însă detaliile exacte nu au fost făcute publice, deocamdată. Contractul republicii Moldova cu Gazprom a expirat la sfârşitul lunii septembrie.
 
Guvernul a cerut o prelungire, însă şi-a arătat reticenţa de a accepta preţul cerut de Gazprom, de 790 de dolari pentru 1.000 de metri cubi de gaze. Opoziţia a criticat-o pe preşedintele Maia Sandu, afirmând că aceasta ar fi trebuit să meargă personal la Moscova pentru a negocia un nou acord.
 
Maia Sandu a afirmat că acordul trebuie să fie negociat de companii, nu de către preşedinte. 
 

Etichete Maia SanduGazpromRepublica Moldovagaze naturale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live