Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Septembrie 2021
Vizualizari: 139
Comentează add

Șefa executivului UE avertizează împotriva "pandemiei celor nevaccinați".

Șefa executivului UE avertizează împotriva "pandemiei celor nevaccinați"

florin-lepadatu

Ursula von der Leyen. Foto: Comisia Europeană

Ritmul vaccinării împotriva COVID-19 trebuie accelerat pe tot globul pentru a preveni "o pandemie a celor nevaccinați", a declarat miercuri directorul executiv al Uniunii Europene în cadrul discursul său anual privind politica europeană.

Cel de-al doilea discurs al Ursulei von der Leyen despre "starea Uniunii" de când a preluat funcția de președinte al Comisiei Europene vine după doi ani care au testat rezistența blocului cu pandemia COVID-19, o recesiune economică puternică și tensiunile cu privire la Brexit.

"Să ne asigurăm că nu se transformă într-o pandemie a celor nevaccinați", a declarat Ursula von der Leyen în faţa parlamentarilor UE din Strasbourg, Franța.

Anunțând o nouă donație de alte 200 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 până la mijlocul anului viitor, Ursula von der Leyen a spus că este îngrijorată și de variația ratelor de vaccinare între statele membre ale UE.

"Anul următor va fi un alt test de caracter", a spus ea.

La sfârșitul lunii august, 70% din populația adultă din UE din cele 27 de națiuni fusese complet vaccinată împotriva COVID-19.

Acest lucru a marcat o etapă importantă după un început lent, dar a mascat și diferențe mari între țările UE.

Până la mijlocul lunii aprilie, 100 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 fuseseră administrate cetățenilor UE.

Nouăsprezece state membre UE își vor reveni economic la nivelul pre-pandemic în acest an, iar celelalte vor urma anul viitor, a spus ea.

Ursula von der Leyen a purtat o mască de protecţie inscripționată cu cercul steagului UE format din 12 stele de aur.

Fostul ministru german al apărării a pus combaterea schimbărilor climatice în fruntea agendei sale, referindu-se la pași îndrăzneți pentru ca UE să atingă neutralitatea climatică până în 2050, împreună cu o transformare digitală a economiei sale.

Criticii spun că nu a respectat promisiunile de a face comisia mai "geopolitică" pe măsură ce UE se luptă să își afirme influența în afacerile externe, relatează REUTERS citată de RADOR.

 

Etichete von der Leyenursula

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live