Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Aprilie 2021
Vizualizari: 112
Comentează add

Evacuarea spaţiilor comerciale de la metroul bucureştean continuă.

Evacuarea spaţiilor comerciale de la metrou

florin-lepadatu

Foto: Alex Lancuzov

Evacuarea spaţiilor comerciale de la metroul bucureştean continuă.

A început miercuri, în staţia Ştefan cel Mare, cu scandal şi cu ameninţări.

Comercianţii furioşi au susţinut că acţiunea ar fi abuzivă.

Dar Primăria Sectorului 2 a autorizat demolarea, la solicitarea Metrorex, pentru că chioşcurile nu aveau autorizaţie de construire.

La acţiunea desfăşurată sub protecţia forţelor de ordine a participat şi directorul Metrorex, care a fost văzut folosind o rangă.

A urmărit ceea ce s-a întâmplat şi reporterul Radio România Actualități, Alex Lancuzov: "Magazinele de la metrou nu au aviz de securitate la incendiu de la ISU, nici autorizație de construire și îngreunează circulația călătorilor, iar contractul dintre administrația Metrorex și firma sindicatului de la metrou a expirat. Sunt peste 300 de spații comerciale amplasate ilegal pe domeniul public, iar intervenția pentru demolare a început la stația Ștefan cel Mare, cu personal de la ADP Sector 2 și sprijin de la Poliția Națională și Poliția Locală. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a spus că eliberează domeniul public al statului.


Radu Mihaiu: Aceste construcții amplasate ilegal, înțeleg și există un raport al Metrorex că îngreunează inclusiv ieșirea în caz de incendiu. Poliția Locală a supendat activitatea acestor firme și, de asemenea, am dat o dispoziție pentru desființarea lucrărilor construite ilegal.

De cealaltă parte, comercianții de la metrou spun că este un abuz, pentru că în instanță sunt două procese și autoritățile ar fi trebuit să aștepte sentința definitivă.


-: Este pe rol un proces. Numai la noi se abuzează așa.


Reporter: Aveți autorizație de construire, aveți avize?


-: Avem de toate, domnule, și de la ISU.

La sfârșitul lunii trecute, Metrorex a notificat firma sindicatului pentru demolare și evacuarea magazinelor, iar a doua zi după somație, sute de angajați, membri de sindicat, au blocat circulația ramelor o zi întreagă."

Între timp, primarul Sectorului 2 , Radu Mihaiu, spune că ar fi găsit soluţii pentru ca cei evacuaţi să-şi poată vinde marfa.

O vor putea face în zona Obor, unde ar urmă să primească locuri de desfacere.

Desfiinţarea spaţiilor comerciale de la metrou ar urma să înceapă vineri sau cel mai târziu saptămâna viitoare şi în Sectorul 6, după cum a anunţat primarul Ciprian Ciucu, potrivit RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI.


Etichete metrou

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live