Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

Marţi, 23 Februarie 2021
Vizualizari: 65
Comentează add

Poliţele RCA s-ar putea scumpi

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Poliţele RCA se vor scumpi cu maximum 12%, odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei, care prevede decontarea directă în caz de accident.
 
Este procentul care a reieşit dintr-un studiu de impact făcut de specialiştii Autorităţii de Supraveghere Financiară, însă majorarea poliţelor ar putea să fie semnificativ mai mică, a explicat, astăzi, la RRA, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniel Apostol.
Daniel Apostol:
 
Potrivit calculelor pe care le-au făcut exeperţii noştri, prin modificările pe care le-ar aduce această ordonanţă de urgenţă, am estima o posibilă majorare a tarifelor RCA de maxim 10 poate 12%. Nici acest nivel nu e foarte sigur, pentru că estimarea se bazează pe situaţia actuală din piaţă, o situaţie care se va schimba sperăm noi radical după ce legea va fi modificată, în sensul pozitiv, o schimbare radicală în bine pentru toţi cetăţenii, motiv pentru care sunt şanse mari ca scumpirile să fie semnificativ mai mici, după plafonul de 10-12%.
 
Realizator: Decontarea directă în caz de accident înseamnă că şoferul păgubit va putea să se adreseze pentru reparaţii direct firmei cu care a încheiat asigurarea şi nu celei care a emis poliţa şoferului vinovat, iar pentru reglarea pieţei ordonanţa privind decontarea va impune ca operatorii de asigurări să dovedească că au rezerve suficiente de bani pentru acoperirea despăgubirilor raportat la numărul de poliţe emise.
 
O altă prevedere ce ar urma să fie introdusă în actul normativ, de această dată la cererea asiguratorilor, va prevedea ca service-urile auto să aibă tarife fixe pentru reparaţii.
 
Proiectul de ordonanţă se află încă în dezbatare publică, dar ar urma să fie adoptat cât mai repede de guvern.
 
(PH)
 

Etichete polite RCAscumpireDaniel Apostol(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live