Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

Marţi, 23 Februarie 2021
Vizualizari: 59
Comentează add

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au convenit să impună Rusiei noi sancțiuni pentru arestarea și anchetarea opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Uniunea Europeană impune noi împotriva Rusiei

carmen-gavrila

 Foto arhivă

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au convenit să impună Rusiei noi sancțiuni pentru arestarea și anchetarea opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Măsurile vor fi aplicate în baza legislației europene care permite înghețarea conturilor și interdicții de călătorie pentru politicienii sau oameni de afaceri din țări cu regimuri autoritare, fără să afecteze astfel bunăstarea populației.

Bogdan Aurescu, ministrul român de externe: Uniunea trebuie să crească sprijinul pentru societatea civilă din Rusia și să își extindă în general contactul cu populația rusă. E clar că trebuie să ne reevaluăm relația, Rusia nu e deschisă la relații normale cu Uniunea. Dimpotrivă, vedem o atitudine tot mai agresivă.

Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă, Josep Borrell, a declarat că Rusia a ales se comporte ca un dușman cu vecinii și că de acum va exista o ripostă ori de câte ori Moscova încalcă legislația internațională și drepturile omului sau în cazuri de dezinformare și atacuri cibernetice.


Etichete (ii)sanctiunirusianavalnii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live