Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

Marţi, 23 Februarie 2021
Vizualizari: 77
Comentează add

Federația sindicatelor naţionale ale polițiștilor și personalului contractual continuă astăzi protestele planificate.

Polițiștii protestează, din nou, față de măsurile de austeritate bugetară

catalin-radu

Foto: Cătălin Radu

Polițiștii protestează astăzi, din nou, față de măsurile de austeritate bugetară promovate de guvern, în 15 locuri din București. Una dintre aceste acțiuni este programată să înceapă la această oră, în Piața Victoriei, unde se află și reporterul RRA Cătălin Radu, care ne oferă, în direct, mai multe informații. Bună dimineața!
 
Reporter: Bun găsit! Federația sindicatelor naţionale ale polițiștilor și personalului contractual continuă astăzi protestele planificate. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor pentru bugetari, de faptul că pensiile militare de stat nu vor fi indexate în acest an cu rata inflației, dar și de eliminare voucherelor de vacanță corespunzătoare acestui an.
 
Sindicaliștii spun că nu le-a mai fost actualizată norma lunară de hrană care se acordă personalului Ministerului Afacerilor Interne și cer acordarea unui supliment salarial pentru risc medical, deoarece -  spun ei - încă din 16 martie 2020 s-au aflat în prima linie a combaterii și prevenirii efectelor pandemiei medicale și, astfel, își pun în pericol zilnic sănătatea, fiind expuși în timpul misiunilor.
 
Pentru aceste revendicări, aproximativ 1.000 de polițiști din toată țara protestează, cum ați spus și voi, în grupuri, în 15 zone din capitală. Ei sunt prezenți, la această oră, în Piața Victoriei, unde mă aflu și eu, dar și în alte trei locuri din jurul cladirii Guvernului, până în jurul orei 13:00; la Palatul Parlamentului, între orele 12:00 și 16:00; în Piața Universității, Piața Romană și Parcul Colțea, între orele 10:00 și 14:00, dar și în Piața Unirii și fața Ministerului Justiției, între orele 10:00 - 16:00.
 
Polițiștii mai precizează că, după ridicarea stării de alertă, vor fi în stradă mii de sindicaliști care vor protesta.
 
(PH)
 

Etichete politistiprotestebuget(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live