Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

Marţi, 23 Februarie 2021
Vizualizari: 48
Comentează add

SUA au depășit pragul de 500.000 de decese pe fondul COVID-19.

SUA au depășit pragul de 500.000 de decese pe fondul COVID-19

rador

  New York. Foto: wikipedia.org.

Președintele Joe Biden, vicepreședintele Kamala Harris și soții lor vor participa la comemorarea unui prag sumbru de 500.000 de morți în SUA din cauza COVID-19 și vor cere tuturor americanilor să participe, a transmis Casa Albă.

"Vor cere tuturor americanilor să se alăture acestui moment de reculegere în timpul unei ceremonii de aprindere a lumânărilor la apusul soarelui", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

Joe Biden va dispune coborârea drapelurilor în bernă la toate clădirile federale în următoarele cinci zile, a spus Jen Psaki.

"Evenimentele din această seară, inclusiv remarcile președintelui, vor evidenția magnitudinea pierderilor pe care această etapă o marchează pentru poporul american. Dânsul va vorbi și despre puterea poporului american de a schimba valul acestei pandemii, colaborând împreună, respectând recomandările de sănătate publică și așezându-se la coadă pentru a fi vaccinați deîndată ce sunt eligibili."

Aproximativ 19% din totalul deceselor globale provocate de coronavirus au fost confirmate în SUA, o cifră supradimensionată, dat fiind că națiunea reprezintă doar 4% din întreaga populație a lumii.

SUA au înregistrat cel mai grav bilanț în privința deceselor pe fondul COVID-19, fenomen ce reflectă lipsa unui răspuns național unificat, anul trecut, când administrația fostului președinte Donald Trump a lăsat majoritatea statelor să combată cu resurse proprii cea mai mare criză de sănătate publică din ultimul secol, relatează Reuters.


Etichete new york(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live