Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

Marţi, 23 Februarie 2021
Vizualizari: 43
Comentează add

Ministerul rus de Externe califică sancţiunile UE drept ilegale.

Sancțiunile UE, „ilegale”

alexandru-beleavski-moscova

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. Foto: mid.ru

Ministerul rus de Externe a calificat astăzi noile sancțiuni plănuite de Uniunea Europeană la adresa sa drept ilegale și s-a declarat dezamăgit de adoptarea lor. 

Corespondenţă de la Moscova - Reporter: Alexandr Beleavschi - Moscova numește aceste restricții ilegitime și adoptate sub un pretext inventat, ca și o nouă ocazie ratată de UE pentru a regândi politica de presiuni și sancțiuni împotriva Moscovei, politică ce şi-a demonstrat de-a lungul anilor totala ei inconsistență.

Declarația subliniază, citez, că noul pas greşit al Uniunii Europene a fost luat pe fondul inflamării fără precedent a atmosferei anti-rusești având ca pretext recenta vizitată la Moscova a șefului diplomației europene, Josep Borell. Rusia consideră inacceptabile, ilegale și absurde și un amestec în afacerile sale interne cererile occidentale de a-l elibera pe Aleksei Navalnîi, condamnat de instanța rusă pentru infracțiuni economice comise pe teritoriul Rusiei, se mai arată în declarație.

Moscova regretă, de asemenea, citez, înrădăcinarea în practica UE a instrumentelor nelegitime, cum sunt ultimatumurile, presiunile și sancțiunile. Deși are pretenția să fie un /.../ de sine stătător în avanscena internațională, Uniunea Europeană pare să fi uitat definitiv că aceasta este posibil numai respectând partenerii, principiul neamestecului în treburile interne și dreptul internațional, se mai arată în declarația Ministerul rus de Externe.


Etichete (ii)sanctiunimoscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live