Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Ianuarie 2021
Vizualizari: 92
Comentează add

Moscova a ridicat o parte din restricțiile impuse de pandemie pe fondul scăderii ratei de infectare.

Moscova a ridicat o parte din restricțiile impuse de pandemie

florin-lepadatu

Palatul Kremlin, sediul președinţiei Federaţiei Ruse        Foto: Arhivă.

Moscova a ridicat de vineri mare parte din restricțiile impuse de pandemie pe fondul scăderii ratei de infectare și al generalizării campaniei de vaccinare anti-COVID.

Corespondentul RRA, Alexandr Beleavschi relatează: "S-au redeschis muzeele, bibliotecile și alte instituții culturale, sălile de concerte, teatru și cinema vor putea funcţiona la jumătate din capacitate.

Au revenit la programul normal de funcționare unitățile de învățământ postliceal și suplimentar, şcolile sportive, taberele de zi și centrele de agrement pentru copii.

Rămân în vigoare însă obligația de a purta măști și mănuși în spațiile publice ca și regimul de telemuncă pentru 30% din angajați.

Unitățile de alimentație publică vor fi închise în continuare între orele 23:00 și 6:00.

Pe de altă parte, Ungaria a devenit azi prima țară din Uniunea Europeană care a semnat cu Rusia un contract privind achiziționarea vaccinului Sputnik V.

Contractul, semnat cu Fondul rus pentru Investiţii Direct, se va derula în trei etape: prima, în în următoarele 30 de zile, a anunțat azi șeful diplomaţiei de la Budapesta, Péter Szijjártó, la conferința de presă de la Moscova cu ministrul rus al sănătății Mikhail Murashko.

El nu a precizat însă numărul de doze contractate.

Ieri, cancelarul Angela Merkel a confirmat propunerea adresată liderului rus, Vladimir Putin, ca institutul autorizat german să ajute la omologarea vaccinului Sputnik V de către Agenția Europeană a Medicamentului."


Etichete rusiamoscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live