Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 126
Comentează add

Guvernul a adoptat în ședința de astăzi valoarea de 2.300 de lei pentru salariul de bază minim brut pe țară, începând cu 1 ianuarie 2021.

Salariul minim de bază brut pe țară s-a majorat

radiojurnal

Foto Agerpres

Guvernul a adoptat în ședința de astăzi valoarea de 2.300 de lei pentru salariul de bază minim brut pe țară, începând cu 1 ianuarie 2021.

Este majorarea de aproximativ 3%, anunțată deja de executiv. Ministerul Muncii precizează că la stabilirea nivelului actual s-a avut în vedere o formulă de calcul care ia în considerare rata inflației de 2,2% și creșterea reală a productivității muncii pe persoană, de 0,8% pentru anul 2020.

Conform datelor oficiale, în România sunt aproximativ 1,4 milioane de angajați care primesc salariul minim, ceea ce reprezintă peste un sfert din totalul salariaților activi la nivel național.

Hotărârea aprobată astăzi de executiv mai stabilește că pentru personalul cu studii superioare și cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniu de pregătire salariul de baza minim brut pe țară garantat în plată se menține la suma de 2.350 de lei lunar, care nu include sporuri și alte adaosuri.


Etichete (ii)salariuminim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live