Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 102
Comentează add

Numărul angajaților din sistemul medical și din cel social care au primit, până în această după-amiază, prima doză de vaccin anti-COVID-19, în România, a depășit 154.000.

Rata de vaccinare, în România - peste 13.800 de persoane au fost vaccinate

radiojurnal

Foto: gov.ro.

Numărul angajaților din sistemul medical și din cel social care au primit, până în această după-amiază, prima doză de vaccin anti-COVID-19, în România, a depășit 154.000.

Conform datelor valabile pentru ora 17:00, peste 13.800 de persoane au fost vaccinate de ieri până astăzi, iar programul zilei continuă până la ora 20:00. De la debutul campaniei naționale de imunizare au fost raportate în total 544 de reacții adverse, toate comune și minore, niciuna gravă. Vineri, pe 15 ianuarie, se trece la cea de-a doua etapă care vizează persoanele vârstnice, cu prioritate cele din centrele de îngrijire, bolnavii cronici și lucrătorii din domeniile considerate esențiale pentru funcționarea statului. În total, peste cinci milioane de persoane. Vor fi mult mai multe centre de vaccinare, iar Guvernul își propune ca vineri să adopte și Ordonanța de Urgență care stabilește cum vor fi acoperite cheltuielile necesare pentru amenajarea și funcționarea acestor centre.
Reporter: Victor Gheorghe - Documentul este în prezent în procedura de avizare și, deși este luată în calcul și posibilitatea de a se obține finanțare europeană, decontarea cheltuielilor pe care le fac autoritățile locale pentru înființarea și operaționalizarea centrelor de vaccinare se va face de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății. Premierul Florin Cîţu a subliniat că se dorește stabilirea unor criterii clare pe baza cărora vor fi alocate aceste fonduri.

Florin Cîțu: Au fost situații în trecut când nota de plată a fost supraevaluată, să spunem așa, şi atunci vreau să mă asigur că avem criterii clare prin care se definesc aceste cheltuieli care pot fi decontate de la bugetul de stat. Aici aștept de la Ministerul Sănătății de ce este nevoie atunci când pregătim un centru de vaccinare, care sunt cheltuielile standard. Voi merge, ca și până acum, pe costurile standard şi pe cheltuielile standard, nimic în plus.

Reporter: Tot în ședința de guvern de vineri ar urma să se stabilească măsurile de recrutare și plata personalului implicat în procesul de vaccinare. Premierul estimează că ritmul imunizării se va accelera o dată cu cea de-a doua etapă și va depăși 100 de persoane pe zi, iar obiectivul este ca în luna septembrie să fie peste 10 milioane de persoane vaccinate în România, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dorit și să putem să scăpăm de pandemie.


Etichete (ii)vaccinrata

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live