Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

18 Octombrie 2020
Vizualizari: 144
Comentează add

Guvernul de la Roma ar putea impune noi măsuri anti-COVID

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Roma. Arhivă Foto: Elena Postelnicu/RRA.

Ratele tot mai mari de infectare pun la încercare și hotărârea guvernelor de a menține în funcțiune școlile și asistența medicală non-COVID.

În Italia este posibil să fie închise din nou unitățile de învățământ în toată țara, parte a unei noi serii de restricții pe care Guvernul de la Roma se pregătește să le anunțe, după două zile cu peste 10.000 de cazuri.

Potrivit corespondentei noastre, printre măsurile avute în vedere este și interzicerea circulației pe timpul nopții, iar majoritatea angajaților ar putea fi obligați să lucreze de acasă.

Corespondenţă din Roma - Reporter: Elena Postelnicu -  La 10.925 de noi contaminări și 47 de morți în ultimele 24 de ore, în această seară sau cel târziu luni dimineața, premierul Giuseppe Conte va anunța alte restricții luate la numai patru zile distanță de la ultimul decret cu măsuri anti-COVID al Guvernului de la Roma.
 
Pentru 75% din salariaţi se va impune, la nivel național, telemunca, barurile și restaurantele se vor închide la ora 22:00, oră de la care va fi interzisă circulația cetățenilor pe străzi până dimineața.
 
Sălile de sport s-ar putea închide, iar saloanele de coafură și centrele estetice vor avea un program redus, în vreme ce pe străzi și mijloacele de transport în comun se vor intensifica verificările forțelor de ordine, polițiști, jandarmi sau militari.
 
În plus, Guvernul de la Roma ar putea impune la nivel național măsura introdusă deja de trei zile de regiunea Campania din sudul Italiei, unde cursurile în școli și universități se desfășoară la distanță pentru cel puțin două săptămâni. 
 
(PH)

Etichete ItaliaRomacovid-19restrictii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live