Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

23 Septembrie 2020
Vizualizari: 144
Comentează add

După înmulţirea cazurilor de COVID-19, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a convocat Consiliul Național de Securitate Sanitară.

Consiliul Național de Securitate Sanitară, convocat la Paris

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

În Franța, președintele Emmanuel Macron a convocat pentru astăzi un Consiliu Național de Securitate Sanitară, după înmulțirea contaminărilor.

În prezent sunt în curs de investigare peste 1.000 de focare active de coronavirus, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 10.000 de cazuri și 68 de decese.

Zonele roșii, unde virusul circulă activ, câștigă teren pe harta Franței.

Potrivit raportărilor oficiale, peste jumătate din departamente au ajuns la o rată de incidență de peste 50 de cazuri confirmate la 100.000 de locuitori, desigur, în condițiile unei depistări masive și gratuite care depășește un milion de teste pe săptămână.

De câteva zile, spitalele din mai multe regiuni au reactivat așa-numitul plan alb prin care personalul medical se asigură că poate face față unor posibile sosiri importante de cazuri critice sau grave de pacienți COVID care să aibă nevoie de internare sau chiar de terapie intensivă.

O altă urgență o reprezintă gestionarea caselor pentru pensionari, unde trăiesc și sunt îngrijiți peste 700.000 de seniori.

În paralel, Franța pregătește campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere. Vaccinurile să vor găsi în farmacii începând cu 13 octombrie, iar persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit.

Apelurile medicilor care recomandă insistent vaccinarea masivă a populației sunt dublate de solicitarea Academiei Naționale de Medicină care îi cere clasei politice să decreteze vaccinarea antigripală obligatorii anul acesta, pentru că circulația gripei sezoniere în paralel cu SARS-CoV-2 ar putea complica foarte tare situația sanitară a țării.


Etichete (ii)Consiliul Național de Securitate Sanitarăconvocareparis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live