Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

16 Septembrie 2020
Vizualizari: 196
Comentează add

Guvernul britanic a anunţat că va raţionaliza testele Covid-19

aura-neag-londra

  Foto: Arhivă.

Sistemul naţional de sănătate din Marea Brtianie nu mai face faţă în acest moment la numărul de teste COVID, care a crescut masiv de la începerea şcolii.

Guvernul a anunţat că va raţionaliza testele, pentru a da prioritate cadrelor medicale şi persoanelor din căminele de bătrâni.

Specialiştii cer, însă, creşterea capacităţii de testare pentru la iarnă, când se estimează că jumătate de milion de persoane vor prezenta zilnic simptome de COVID.

Reporter: De mai multe zile este aproape imposibil pentru mii de britanici cu simptome de coronavirus să își facă o rezervare pentru un test care este oferit gratuit.
 
Numărul de solicitări a crescut atât de mult încât sistemul nu mai face față. Ministrul sănătății, Matt Hancock, spune că până acum au fost efectuate în Marea Britanie 20 de milioane de teste pentru COVID-19, însă recunoaște că în acest moment sistemul are probleme. "Pe măsură ce extindem capacitatea, lucrăm non-stop ca să ne asigurăm că toţi cei care au nevoie de un test pot obţine unul, dar este cunoscut faptul că există dificultăţi operaționale și lucrăm din greu ca să le rezolvăm".
 
Reporter: A declarat Matt Hancock, care susține că ar fi multe cereri pentru teste COVID-19 din partea celor care ar avea nevoie de ele. Opoziţia, prin vocea lui Jonathan Ashworth, ministrul din umbră al sănătății, a declarat că guvernul trebuia să se aștepte la aceste probleme: "Școlile se redeschid și oamenii se întorc la serviciu, iar distanțarea socială devine mai dificilă, numărul infecțiilor crește.
 
Creșterea numărului de teste este inevitabilă. De ce ministrul sănătății nu a folosit perioada verii să extindă semnificativ capacitatea laboratoarelor?"
 
Ministrul sănătății spune că va dura câteva săptămâni ca problemele legate de testarea pentru coronavirus să fie rezolvate și din acest motiv, testele vor fi raţionalizate.
 
Cadrele medicale și persoanele din căminele de bătrâni vor avea prioritate.
 
(PH)
 

Etichete Marea Brtianiesistem de sanatatetesteCovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live