Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Georgiana Grosso

15 Septembrie 2020
Vizualizari: 167
Comentează add

Bilanțul global al pandemiei de coronavirus a depășit 29 de milioane de infectări și se apropie de 930.000 de decese, potrivit datelor centralizate de o universitate americană.

Bilanț global al pandemiei de coronavirus

georgiana-grosso

Bilanțul global al pandemiei de coronavirus a depășit 29 de milioane de infectări și se apropie de 930.000 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitate americană de Medicină Johns Hopkins.

Statele Unite au peste 6 milioane și jumătate de infectări și 194.000 de decese, iar India, a doua cea mai afectată țară, are aproape 5 milioane de îmbolnăviri.

Situația se agravează și în Europa. În Ungaria a crescut numărul de cazuri de infectare cu coronavirus. Şi astăzi au fost anunțate 726 de noi îmbolnăviri. De la începutul pandemie au fost confirmate peste 13.800 de cazuri. Aproximativ 4.100 dintre cei testați pozitiv s-au vindecat, iar 646 au decedat.

În Franța, una dintre țările cele mai afectate în primăvară, creșterea semnificativă a numărului de cazuri a determinat autoritățile să înăsprească în zonele afectate măsurile luate pentru a încetini răspândirea virusului.

Guvernul irlandez a amânat astăzi redeschiderea barurilor în capitala Dublin, în urma unei creșteri bruște a numărului de cazuri de COVID-19.

În restul țării, barurile se vor deschide luni. Guvernul lui Leo Varadkar a anunțat deblocarea a 600 de milioane de euro pentru a pregăti sistemul sanitar pentru iarnă, perioadă dificilă, când vor reveni epidemiile sezoniere.

Şi Danemarca impune restricții în capitala Copenhaga. Astfel, restaurantele, barurile și cafenelele vor fi de acum obligate să închidă la ora 22:00, purtarea măștilor va fi obligatorie în aceste unități atunci când persoanele nu sunt așezate la mese. Măsurile vor intra în vigoare joi și vor fi valabile  până cel puțin la 1 octombrie.


Etichete (ii)bilantcoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live